Gerul din ţară se resimte în Banat. Debitul de gaz a scăzut sub cota de avarie, iar timişorenii riscă să rămână fără căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria avertizează că proprietarii locuinţelor cu centrale proprii riscă să rămână fără căldură din cauza scăderii debitului de gaz. De asemenea şi cei care primesc căldură de la Colterm sunt în pericol dacă debitul de gaz nu creşte.

NU RATA:

Victimă a gerului. Un copil a ajuns în hipotermie, la spital

Focşani: Gerul a mai făcut o victimă

Branul şi Râşnovul, la un pas de a rămâne fără gaz

Viceprimarul responsabil cu problemele utilitare, Sorin Grindeanu a emis un comunicat de presă prin care avertizează că debitul de gaz a scăzut sub cota avarie. „A fost redus pentru municipiul Timişoara debitul de la 23.000 Nmc/h la 15.000 de Nmc/h. De regulă în perioadele foarte friguroase se reduce debitul de gaze, dar niciodată sub nivelul de siguranţă de 18.000 Nmc/h”, a spus Grindeanu.

Acesta a mai spus că efectele se simt din ce în ce mai tare, iar poulaţia va fi tot mai afectată. „Au fost deja semnalate probleme de către utilizatorii centralelor pe gaz din zona Mehala”, a mai spus viceprimarul. Acesta a cerut prefectului să intervină la Guvern pentru remedierea situaţiei.

Primăria panichează populaţia inutil

Secretarul consiliului de cartier din Mehala a spus că problemele indicate de viceprimar nu se resimt, cel puţin până acum. "Putem demonstra tehnic că reţeaua este supradimensionată", a spus sursa citată. În acelaşi timp, managerul Colterm spune că nu vor exista probleme cu căldura. „Va scădea temperatura cu două-trei grade. Am mutat nişte gaz de la CET Sud la Cet Centru. Dacă gazul rămâne aşa cum nu va fi niciun fel de problemă. Deocamdată nu este o situaţie gravă, dar nu este tocmai plăcut”, a spus Aurel Matei. Prefectul Mircea Băcală susţine că a cerut suplimentarea cotei de gaz. „Este o situaţia care o întâmpinăm în fiecare iarnă. Am solicitat suplimentarea cotei de gaz”, a spus prefectul Mircea Băcală.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite