Germanii de la Hornbach au investit 30 de milioane de euro la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialităţile locale şi invitaţii germani au tăiat panglica la noul magazin Hornbach de la Timişoara
Oficialităţile locale şi invitaţii germani au tăiat panglica la noul magazin Hornbach de la Timişoara

Grupul Hornbach a deschis cel de-al cincilea magazin din România, la Timişoara. Magazinul a dat de lucru pentru 120 de persoane. Întins pe o suprafaţă de 22.500 metri pătraţi, acesta oferă 120.000 de articole.

La inaugurarea celui mai mare magazin de materiale de construcţii şi de grădinărit din României, a paricipat şi Albrecht Hornbach, reprezentantul celei de-a cincea generaţii a familiei care a pus bazele acestei afaceri.

Au fost cinci ani interesanţi de când am venit în România. Am învăţat multe despre România. Am observat că românii sunt dornici pentru construcţii şi decoraţiuni de grădini. Situaţia economică în România, în 2007 a fost alta. Am plecat de auspicii mai favorabile, dar în ultimii ani şi-a pus amprenta criza economică. Noi ne-am asumat o afacere pe termen lung aici”, a declarat Albrecht Hornbach. Acesta este şi consul onorific al României în trei landuri din Germania.

Magazinul Hornbach de la Timişoara oferă 120 de noi locuri de muncă, angajaţii beneficiind de programe speciale de şcolarizare. Întins pe o suprafaţă de 22.500 metri pătraţi, magazinul oferă 120.000 de articole.



Magazinul este împărţit în trei zone diferite. Astfel, pe o suprafaţă de 9.300 metri pătraţi este situată zona de materiale de construcţii şi amenajări, în timp ce pe o sruprafaţă de 5.300 metri pătraţi se regăseşte zona specială pentru produse de grădinărit şi ZOO, unde peste 6.000 de peşti din peste o sută de specii, acvarii de diferite dimensiuni şi multe decoraţiuni îi aşteaptă pe cumpărători.

În plus, noua locaţie dispune şi de o zonă drive-in de 7.900 metri pătraţi, unde clienţii pot intra direct cu maşina sau cu camioanele de tonaj redus pentru a încărca rapid şi comond materialele de construţii.

Este o nouă ofertă pentru timişoreni care să le facă viaţa mai frumoasă. Vor fi 120.000 de articole şi e bine să le exploateze. În Timişoara s-au creat şi 120 de locuri de muncă. Miercuri, domnul Hornbach este invitat la primărie, unde vom discuta despre relaţiile bileterale în mediul de afaceri româno-german”, a spus Nicolae Robu, primarul Timişoarei.



Magazinul Hornbach, aflat în Calea Aradului, între Selgros şi Real, se va deshide pentru public cu începere de la ora 7, iar de joi programul începe de la ora 8.

Grupul Hornbach a fost pusă pe picioare în 1877, în Germania. Primul magazin de construcţi şi grădinărit a fost dechis în 1968. În 1991 s-a extins în Germania de Est, după unire, iar în 1996 a ieşit în afara ţării, în Austria. Au urmat Suedia, Olanda, Luxemburg, Cehia, Slovacia şi România. Primul magazin din ţara noastră a fost deschis în 2008, în cartierul Militari din Bucureşti. De atunci s-au mai inaugurat două în capitală şi unul la Braşov.


Hornbach
Hornbach Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite