Generalul-securist şi-a anulat o amendă încasată de trei ani pentru construcţie ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Chirilă a servit credincios regimul comunist, a prosperat în democraţie şi este activ la pensie
Mircea Chirilă a servit credincios regimul comunist, a prosperat în democraţie şi este activ la pensie

Chestorul Mircea Chirilă a construit ilegal, a fost amendat şi apoi iertat. Inspectorii primăriei i-au completat greşit amenda, iar judecătorii i-au anulat-o fără să ţină cont de lege, după aproape trei ani.

Chestorul pensionar Mircea Chirilă, fost securist de carieră care acum este implicat în câteva fundaţii şi operaţiuni de investigaţii private, cere anularea unei amenzi încasate pentru că a construit fără să respecte legea şi primeşte în mod interesant câştig de cauză.

Chirilă a fost, după 1990, şef al UM 0215 Maramureş, director la Direcţia Poliţiei de Frontieră Timişoara şi şef al Brigăzii de Crimă Organizată.

Fostul securist a făcut construcţii ilegale pe Splaiul Nicolae Titulescu, la numărul 19. Chirilă a fost amendat în 2006 de un consilier al Primăriei Timişoara, cu 2.000 de lei, pentru că a făcut mai multe construcţii în curtea imobilului fără autorizaţie.

A plătit imediat amenda

„Mircea Chirilă a executat fără autorizaţie de contrucţie, în anii 2004-2005, lucrări de modificări interioare şi exterioare, ce constau în reamenajare, extindere şi mansardare parţială a apartamentului stânga şi dreapta cu intrare în partea din spate a parcelei, un foişor pe linia din spate a parcelei şi un garaj semi-închis”, se arată în procesul-verbal al amenzii aplicate de consilierul Alin Moga, de la Primăria Timişoara şi contrasemnate de Sorin Ciurariu, arhitectul şef al Timişoarei. Chirilă a plătit amenda la Trezorerie în 2006, chiar la câteva zile după ce a fost prins că a încălcat legea.

S-a răzgândit după doi ani

În anul 2008, Chirilă s-a răzgândit şi a depus plângere împotriva amenzii, motivând că nu a primit prin poştă la timp procesul-verbal de constatare a sancţiunii. Chirilă mai spune că funcţionarul care a dat amenda a greşit în favoarea sa. „Procesul verbal de constatare a contravenţiei a fost completat ilegal de către inspectorul de la primărie. Ameda a fost dată în anul 2006, însă pe procesul verbal a fost trecut anul 2005”, a spus chestorul Mircea Chirilă în plângerea făcută instanţei.

Potrivit legii, orice amendă poate fi contestată de cel amendat în termen de 15 zile. În mod ciudat Judecătoria Timişoara i-a dat însă câştig de cauză lui Mircea Chirilă şi i-a anulat amenda după aprope doi ani şi jumătate. Chirilă nu a răspuns la telefoane pentru a-şi spune punctul de vedere. Primăria a făcut recurs, care se judecă acum la Tribunalul Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite