General de brigadă cu pensia ciuntită: „Pentru ţară donez solda pe doi ani, dar să nu mă fure"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recalcularea pensiilor militare nu i-a ocolit nici pe rezerviştii bănăţeni. Nicolae Predonescu este general de brigadă în retragere şi i-au fost tăiaţi 17 ani de viaţă. Cu toate acestea, generalul nu este supărat că i s-au luat banii, ci este revoltat de modul în care s-a făcut asta.

Nicolae Predonescu este militar de carieră şi a avut numai funcţii importante în Armată. A ieşit la pensie la vârsta legală de pensionare, iar la cei 71 de ani nu duce lipsă de nimic. Cu o pensie de peste 4.000 de lei bătrânul a fost foarte mulţumit. În urmă cu câteva zile i-a venit în plic decizia prin care i se recalcula pensia şi 17 ani de carieră au fost şterşi.


image

Din 35 de ani activi, iar cu grupele peste 40 de ani nu îmi găsesc 17 ani şi cinci luni. Păi ce am făcut? Am chiulit?", a spus Nicolae Predonescu, care a pierdut peste 1.000 de lei din pensie.

Supărat pe incompetenţă

Cu toate că i-au fost tăiaţi banii, generalul în retragere spune că iubeşte prea mult Armata ca să o vorbească de rău. Nicolae Predonescu spune însă că e inadmisibil să se facă astfel de tăieri „într-un mod golănesc". Generalul spune că recalcularea s-a făcut la viteză, de către oameni incompetenţi, care au fost prost organizaţi.

Eu am fost comandant adevărat. Pe mine mă respectă toată lumea dacă ies pe stradă. De asta consider că demnitatea, onoarea, personalitatea sunt mai presus decât orice concepţie din asta de moment că cu banul faci orice. Nici nu am nevoie. Dacă îmi spunea renunţam la toată solda pe doi ani. Pentru ţară fac orice, dar nu să te fure, să-ţi ia fără să te întrebe. Este o metodă golănească de a rezolva nişte probleme", a mai spus Predonescu.

image

În situaţia generalului Predonescu sunt şi alte cadre militare în rezervă din Timiş. Aceştia au aceeaşi poziţie prin care arată că nu sunt supăraţi pe faptul că li s-au luat banii, ci pentru modul în care s-au făcut tăierile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite