„Gemenii” de 35 de milioane de euro din centrul Timişoarei, cele mai tari clădiri de birouri din Europa de Sud-Est în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile realizate de omul de afaceri Ovidiu Şandor în Piaţa 700, în City Business Centre, au fost premiate în cadrul celei de-a cincea ediţii a competiţiei internaţionale Southeastern European Real Estate Awards. Proiectul de la Timişoara a câştigat două premii importante: Office Development of the Year şi Green Building Of The Year.

Gala în care proiectul timişorean a fost premiat a avut loc în urmă cu câteva zile la Bucureşti. Prima clădire a centrului de afaceri ridicat de Ovidiu Şandor a fost inaugurată în 2007. Acum funcţionează şi a doua clădire, iar ce-a de-a treia este aproape finalizată. Planurile omului de afaceri sunt de a realize în Piaţa 700 din Timişoara cinci astfel de clădiri care să însumeze peste patru hectare.

„Găzduieşte” peste 1.000 de oameni de la firme de renume

Premiul prin care City Business Centre a fost desemnat proiectul de birouri al anului 2009  în Europa de Sud-Est a fost acordat pentru clădirile ridicate până acum şi care deservesc aproximativ 1.200 de oameni, angajaţi ai unor firme de renume care au închiriat spaţii aici. „ Distincţia a fost decernată în urma deciziei unui juriu internaţional, compus din reprezentanţi ai unor bănci de investiţii, firme de consultanţă şi dezvoltatori în domeniul imobiliar de renume”, a explicat Ovidiu Şandor condiţiile în care a fost acordat premiul. Proiectul din Timişoara a avut ca şi contracandidate construcţii din Bucureşti şi din Serbia în care s-au investit foarte mulţi bani.

Proiecte premiate pentru „verde”

Proiectul imobiliar din 700 a obţinut un premiu şi pentru soluţiile „verzi” folosite în construcţia clădirilor de birouri. Terasele circulabile şi înierbate au avut un rol important în acordarea distincţiei. De asemenea, unele tehnologii folosite sunt desprinse din viitor. „Am reuşit să implementăm un sistem computerizat de reglare a consumului în toate clădirile, astfel încât acesta să fie minim. Alte tehnologii inovative sunt faţada cu jaluzele controlate de senzori şi sistemul de aer condiţionat de performanţă ridicată, de altfel primul de acest tip implementat în România”, a mai spus Şandor.

Sfidează criza

Succesul clădirilor din Piaţa 700 a făcut ca dezvoltatorii proiectului să fie imuni la criza economică. Primele două clădiri construite sunt închiriate în totalitate, iar ce-a de-a treia la care încă se lucrează este închiriată în proporţie de 75 la sută. „Sunt atât clienţi noi, cât şi actuali clienţi care îşi extend activitatea”, a mai spus Ovidiu Şandor. La finalizarea clădirilor, pe lângă facilităţile oferite, proiectul imobiliar aduce cel puţin 700 de locuri de parcare subterane, de două ori mai multe decât oferă primăria în zonă.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite