“Gemenele”, cele mai scumpe clădiri din Timişoara, în expoziţie la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

City Business Centre Timişoara reprezintă România într-o prestigioasa expoziţie europeană de arhitectură, al cărei vernisaj va avea loc în 30 noiembrie, la sediul din Bruxelles al Parlamentului European.

Expoziţia este organizată de către Architects’ Council of Europe (ACE) şi este prilejuită de celebrarea a 20 de ani de fiinţare a acestei structuri care grupează toate organizaţiile naţionale ale arhitecţilor.

Ne  onorează faptul că un proiect din Timişoara reprezintă România într-o manifestare atât  de prestigioasă. Satisfacţia este cu atât mai mare ţinând cont de faptul că selecţia a fost făcută de Architects’ Council of  Europe”, declară Ovidiu Şandor, Modatim Investment SA.

Investiţie de 50 de milioane de euro

Amplasat în centrul Timişoarei, în vecinatatea Pietei 700, complexul City Business Centre este proiectat de biroul de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi. Desfăşurate pe o suprafaţă totală de 35.000 mp, cele cinci clădiri (dintre care trei deja finalizate) alcătuiesc cel mai important centru economic din vestul ţării, oferind birouri clasa A, spaţii de servicii şi de recreere, parcări şi zone verzi. Investiţia totală în City Business Centre va depăşi 50 de milioane de euro.

40 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Arhitectură

După deschiderea la Parlamentul European, evenimentul  generic  „ACE Exhibion on Sustainable Architecture” va fi prezentat la Palatul Artelor din Bruxelles. Timp de doi ani, expoziţia internaţională de arhitectură va fi itinerată în mai multe oraşe europene din ţările membre ACE.
"Sărbătorim în acest an 40 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Arhitectură de la Timişoara; cu atât mai mult, selectarea proiectului nostru vine într-un moment deosebit şi suntem foarte onoraţi. Premiul Green Building of the Year oferit de RoGBC proiectului a cântărit considerabil în alegerea sa" declară Vlad Gaivoronschi, arhitectul proiectului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite