Timişoara: Găinile gigantice se vând cu 300 de euro bucata în Banat (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari găini din România, din rase gigant, sunt expuse astăzi la Timişoara. Asociaţia „Fauna Banatului” a organizat o expoziţie unde sunt prezentate exemplare din cele mai mari păsări de curte din ţară. Tot aici se pot vedea astăzi cei mai ciudaţi porumbei din lume.  

Expoziţia a fost deschisă acum câteva minute. Peste 60 de exemplare dintre cele mai mari găini din România participă la o expoziţie de păsări şi animale la Timişoara. Printre cele 700 de păsări prezentate, găinile gigantice se remarcă foarte uşor.



 „Sunt cele mai mari exemplare de găini din ţară, unele aduse de la expoziţii din Germania, dar cele mai frumoase sunt ale unui crescător din Ghiroda”, a spus Ioan Macsak, preşedintele Asociaţiei „Fauna Banatului”. O găină gigant se vinde cu 300 de euro şi un cocoş cu 400 de euro.

Găini cu pretenţii

Păsările uriaşe ajung să cântărească, în mod normal, cinci kilograme când ajung la maturitate, pe când o pasăre de curte normală nu depăşeşte un kilogram şi jumătate. „Există şi excepţii care ajung şi la şase, şapte kilograme”, a spus Dan Dosa, crescător timişorean. Cu toate acestea, ouăle lor sunt de aceeaşi mărime ca ale celorlalte păsări de curte.

  

Găinile uriaşe nu sunt păsări de supă, pentru că nu oricine le poate întreţine. Păsările din rasa cochinchina  sunt foarte pretenţioase şi au nevoie de îngrijiri speciale. „Nu trebuie să stea în ploaie pentru că răcesc ca şi omul. Trebuie să stea în loc uscat, acoperit”, a spus Dan Dosa. Întreţinerea acestor păsări este foarte costisitoare şi acest lucru face ca preţul găinilor să fie unul foarte mare.

  

image
image
image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite