PORTRET: Gabriella Pavel a făcut carieră din meditaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriella Pavel
Gabriella Pavel

Timişoreanca este persoană fizică autorizată să predea engleza în apartament şi, astfel, casa ei s-a transformat în şcoală pentru zeci şi zeci de copii.

Gabriella s-a pregătit intens, mult timp, să devină profesoară de limba latină, dar de-a lungul timpului viaţa ei a luat altă turnură şi timişoreanca a ajuns să predea limba engleză. „Pasiunea pentru engleză a fost pură întâmplare. Am intrat la Română – Latină, apoi secţia s-a desfiinţat şi am fost transferată, în funcţie de medie, la secţia de Română - Engleză. Asta era în 1987”, a povestit femeia. 

Nu i-a fost uşor să se desprindă de adevărata dragoste, dar cu timpul a acceptat schimbarea şi aceasta s-a dovedit a fi una chiar înspre bine. „Latina a fost pasiunea mea adevărată, am studiat-o aproape 15 ani şi îmi plăcea foarte mult. Dar, vorba tatălui meu, în afară de Papă cu cine mai vorbesc? Aşa am fost eu mereu. M-am bazat pe lucruri care mă pasionează, nu pe mercantilisme”, a spus Gabriella Pavel. Prima sa experinţă ca şi cadru didactic a venit imediat după ce timişoreanca a terminat studiile. În timpul facultăţii s-a angajat ca secretară la o instituţie, poziţie care nu era pe placul ei.

Astfel, Gabriella a luat decizia să accepte un post de profesor suplinitor şi să predea limba pe care o îndrăgea aşa de tare, elevilor de la Liceul „Nikolaus Lenau”. „Nu m-a caracterizat deloc jobul pe care îl aveam atunci, aşa că, după facultate, m-am angajat ca suplinitor la Liceul «Nikolaus Lenau», unde am predat latina. Mi-au plăcut foarte mult copiii şi mi-a plăcut să lucrez cu ei”, a spus femeia.

Engleza din apartament

Limba engleză pe care a ajuns să o înveţe din greşeală i-a prins bine în momentul în care o prietenă a întrebat-o dacă nu ar fi interesată să mediteze copii la limba engleză. „Ei veneau dimineaţa şi plecau la prânz, dar, de când intrau în apartamentul unde făceam meditaţii cu ei, vorbeam cu ei doar în engleză”, a spus timişoreanca. Pentru acest gen de activitate, Gabriella şi-a depus actele ca să primească o autorizaţie şi a devenit persoană fizică autorizată să dea meditaţii. A avut clienţi de toate vârstele, chiar şi adulţi care îşi doreau să înveţe limba, dar cel mai mult i-a plăcut să lucreze cu cei mici. Acum este directoare la o nouă grădiniţă particulară din Timişoara.

„Performanţele mele s-au văzut prin copii. Mie îmi place să îi pregătesc pe alţii pentru competiţie”, a mărturisit Gabriella. Femeia ştie că trebuie să fie un exemplu pentru copiii cu care lucrează şi se străduieşte să aibă o relaţie cât mai bună cu ei. „Cea mai plăcută experienţă este faptul că micuţii cu care am lucrat încă mă caută şi îmi transmit un «la mulţi ani» de Sărbători. Engleza poţi să o înveţi oricum, dar prietenia contează cel mai mult”, a mai spus timişoreanca.

Întrebări şi răspunsuri

Vă mai amintiţi primii copii pe care i-aţi meditat la engleză?
Da, cum să nu. Chiar primii mei elevi au terminat anul trecut facultatea.

Cât de apropiată eraţi de cei pe care îi meditaţi?
Eram prietenă cu copiii. Apropiaţii îmi spuneau cloşca cu pui, pentru că obişnuiam să fac mai totul împreună cu ei. Dacă pregăteam un jeleu acasă, le duceam şi lor.

Cum era facultatea de limbi străine, înainte de Revoluţie?
Pe vremea aia era foarte greu de intrat, erau câte şase candidaţi pe un loc, dar şcoala era uşoară. Cam inversul a cum e azi facultatea.

Ce-i place
„Îmi place foarte tare să lucrez cu copiii şi îmi place la nebunie să gătesc salate şi fripturi, supa de pui, care este nelipsită din frigiderul meu”, a spus Gabriella.

Ce nu-i place
„Nu-mi place ipocrizia şi prostia, dar ce folos? Nu-mi prea place să mă trezesc dimineaţa şi nu-mi place mizeria de pe străzile Timişoarei”, a explicat timişoreanca.

Profil
Născută. 27.06.1967, Timişoara
Studii. Facultatea de Română – Engleză, Universitatea de Vest
Experienţă. Predă limba engleză din 1991
Familie. Căsătorită, o fetiţă de 11 ani

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite