Protestele egiptenilor ţin bănăţenii la distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictele din Cairo i-au speriat pe turiştii din Vest, care nu mai sunt deloc interesaţi de vacanţele pe tărâmul piramidelor.

Gabriel Horţ, de 24 de ani, este un tână pasionat de călătorii. Următoarea vacanţă pe care şi-a planificat-o a fost în Egipt. „Am strâns bani şi am vrut să merg la Cairo, să văd muzeul de acolo, să văd piramidele din Giza. Eram foarte curios şi m-am interesat care sunt ofertele”, a spus tânărul. Violenţele din capitala Egiptului l-au determinat însă pe tânăr să-şi amâne excursia. „Având în vedere situaţia de acum din Egipt, cred că este destul de periculos să mergi acolo. Situaţia este dificilă şi există riscul să nu mai poţi pleca de acolo”, a explicat Gabriel.

Agenţii goale

Agenţii de turism din Timişoara recunosc faptul că violenţele din Egipt au pus turiştii pe fugă. „De când cu evenimentele de acolo nu mai întreabă nimeni de oferte. Anul trecut în această perioadă erau între 10 şi 20 de oameni săptămânal care se interesau de pachete în Egipt. Acum parcă nu mai există. Suntem afectaţi pentru că era o destinaţie foarte cerută iarna”, a spus Monica Sălăjan, administratorul unei agenţii de turism din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite