GALERIE FOTO Palate din cartoane şi pungi dărâmate de mascaţii poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colibele au fost dărâmate cu uşurinţă
Colibele au fost dărâmate cu uşurinţă

Mai multe „cartiere" de colibe ale oamenilor străzii au fost dărâmate de dimineaţă de poliţişti şi Retim. Cei vizaţi de acţiunea poliţiştilor spun că îşi vor ridica noi locuinţe în maxim 24 de ore şi că nu vor părăsi Timişoara.

La prima oră a dimineaţă, mai multe echipaje de poliţie de la secţia 2, mai multe unităţi ale Poliţiei Locale, dar şi câteva autospeciale ale firmei de salubritate au descins pe câmpurile din Timişoara. Nu este pentru prima oară când sunt dărâmate casele improvizate ale oamenilor străzii, însă poliţiştii spun că numărul infracţiunilor comise în zonă au crescut prea mult.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE



„Rolul poliţiei este să îi apere pe cetăţeni. Noi i-am anunţat din timp ce cei care şi-au ridicat aceste case că trebuie să părăsească zona de urgenţă. Pe lângă faptul că nu au niciun fel de autorizaţie de construcţie, aceşti oameni stau pe terenul primăriei fără să plătească vreun leu. Marea problemă pentru noi este că în sudul oraşului, pe raza secţiei 2, au fost făcute multe plângeri de furt, distrugere şi agresiune, iar făptaşii sunt tocmai cei care locuiesc în aceste colibe. În plus, Timişoara nu este oraşul lor de reşedinţă, astfel că le-am adus la cunoştinţă că trebuie să părăsească de îndată oraşul", a spus Gheorghe Surugiu, şeful Secţiei 2 de Poliţie, cel care a condus acţiunea.

La câteva minute după ora 07.00, poliţiştii locali de intervenţie rapidă i-au evacuat pe oamenii străzii şi le-au dat câteva minute pentru a strânge averea ce se ascunde în spatele cartoanelor ce formau zidurile.

Colibele au fost dărâmate cu uşurinţă



„Noi nu ne-am luat de viaţa nimănui. Am stat cuminţi pe câmp, lângă căsuţele noastre. Suntem săraci şi nu vrem probleme. Noi am venit la Timişoara pentru că în Zalău e sărăcia mare. Vreau să le ofer o viaţă mai bună micuţilor mei copii. De 1 Iunie o să ne ajute să ne ridicăm o colibă nouă. Ce, poliţia chiar crede că o să plecăm? Să fim serioşi. Putem să ridicăm aşa o căsuţă în mai puţin de două zile", a spus Iuliana Bordea, de 34 de ani, una dintre persoanele evacuate. Femeia spune că ea trăieşte din cerşit şi din munca cu ziua, iar închirierea unei locuinţe adevărate ar fi imposibilă din cauza lipsurilor financiare. Acţiunile de acest gen vor continua.

Colibele au fost dărâmate cu uşurinţă image
image
image
image

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Cât de periculoasă este viaţa...

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite