GALERIE FOTO Depozit de nămol pe şapte hectare de la marginea Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de curăţare a canalului Bega sunt aproape finalizate. Utilajele au scos din Bega aproximativ 200.000 de metri cubi de nămol care a fost depozitat la marginea oraşului, în zona Freidorf. Nămolul a fost depozitat pe aproximativ şapte hectare de teren.

Firmele care curăţă canalul Bega au terminat aproape în totalitate lucrările pe cursul râului din oraş. Muncitorii mai lucrează în prezent la dalele de pe maluri. Chiar dacă utilajele nu au afectat direct oraşul, fiind pe cursul apei, curăţarea canalului Bega a fost una din cele mai mari investiţii, ridicându-se la 17 milioane de euro. Odată cu proiectul, s-a dezvoltat o adevărată industrie.

VEZI GALERIE FOTO


La marginea Timişoarei, autorităţile au pus la dispoziţia Direcţiei Apelor Banat aproximativ şapte hectare de teren, unde s-au depozitat peste 200.000 de metri cubi de apă şi nămol. „Apa s-a drenat, iar acum acoperim nămolul cu pământ şi cu un strat vegetal”, a explicat unul din reprezentanţii constructorului. Acesta a mai spus că mediul nu este afectat în niciun fel de prezenţa nămolului, bazinele fiind „căptuşite” cu o membrană care nu permite ca deşeurile să se infiltreze în sol. În total au fost săpate patru bazine imense, dintre care două au fost deja acoperite, răsărind iarba pe ele.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite