GALERIE FOTO Bastionul de 10.000.000 de euro din Timişoara a fost terminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bastionul Cetăţii Timişoara, cea mai importantă investiţie publică din zona centrală a oraşului a fost finalizată ieri, cu o întârziere de un an. Investiţia de 10.000.000 de euro, dintre care jumătate bani europeni , oferă peste 9.000 de metri pătraţi. Prioritate în noul spaţiu au firmele cu activitate culturală.

Lucrările din Bastion au început la întâi aprilie 2008 şi ar fi trebuit să fie gata în urmă cu un an, dar recepţia s-a tot amânat. „Au fost întârzieri cauzate, pe de o parte, de imposibilitatea de eliberare a spaţiilor. Pe de altă parte, întârzierile au fost determinate de lucrări neprevăzute”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

VEZI AICI GALERIE FOTO

„Minunea” s-a întâmplat astăzi, când a fost anunţată oficial finalizarea lucrărilor şi începerea recepţiei. Prin terminarea Bastionului, Timişoara se poate mândri cu un spaţiu central urban, demn de un oraş european. O noutate absolută de aici o reprezintă gazonul „la milimetru” de deasupra Bastionului, dar şi scena din curtea unde se pot desfăşura spectacole. Din primăvară, deasupra construcţiei, pe spaţiul verde vor fi terase, unde se poate servi un suc sau o cafea. Autorităţile atrag atenţia că toate spaţiile din Bastion vor fi închiriate firmelor cu profil cultural.

Podul refăcut complet




CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO


O altă noutate din Bastion este refacerea completă a podului, unde s-au menţinut grinzi şi căpriori vechi din secolul XVIII, intervenindu-se cu lemn nou numai acolo unde a fost cazul. Prin refacerea podului a rezultat o sală foarte mare de aproximativ 100 de metri lungime. „Aici se pot organiza diferite evenimente”, au mai spus autorităţile.

Bastion, Timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite