GALERIE FOTO "Apocalipsa roşie" din Ungaria ascunsă la adăpostul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile cartiere ridicate în Kolontar şi Devecser
Noile cartiere ridicate în Kolontar şi Devecser

Noaptea, comunele Kolontar şi Devecser par două aşezări normale, ale căror linişte şi locuitori nu au trecut în urmă cu un an printr-o tragică experienţă. Reporterii ADS Timişoara au fost la faţa locului şi au surprins noile comune, reconstruite în timp record, dar şi uzina în grija căreia se afla barajul de unde s-au scurs 700.000 de metri cubi de apă toxică.

Statul maghiar a reuşit să găsească fonduri pentru a le construi locuinţe noi tuturor victimelor apocalipsei roşii. Indiferent dacă aveau o casă modestă sau o vilă impunătoare, victimele din Kolontar şi Devecser au primit case de până la 500.000 de euro.

Noile cartiere ridicate în Kolontar şi Devecser

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU LOCUINŢELE VICTIMELOR

În timp ce victimele încă se chinuie să îşi revină din şocul provocat de apa toxică, autorităţile maghiare încă nu ştiu ce să facă cu fabrica de la care a pornit Apocalipsa roşie. Interprinderea a fost amendată pentru dezastrul ecologic cu 135 de miliarde de forinţi, echivalentul a 472 de milioane de euro. Fabrica a anunţat că nu are de unde să plătească aceasta sumă, astfel că în perioada următoare vor urma procedurile de intrare în faliment. În acelaşi timp, conducerea fabricii Mal Zrt e cercetată penal pentru decesele şi pagubele materiale.

Fabrica de aluminiu din Ajka

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU FABRICA "CRIMINALĂ"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite