UPDATE 2 +FOTO Furtuna a făcut ravagii în Timişoara: oraşul a fost în beznă, iar străzile blocate de copaci rupţi. Intârzieri şi pe calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna a dus la întârzieri de 405 minute pe calea ferată. Ploaia, tunetele şi fulgerele au pus stăpânire, azi-noapte, peste oraşul de pe Bega. Noaptea nu a fost liniştită nici pentru pompieri şi poliţişti, nici pentru şoferi, o serie de şosele fiind blocate din cauza arborilor căzuţi. Şi iluminatul public a fost dat peste cap. De câştigat au avut doar cei care aveau probleme cu canicula.

UPDATE, ORA 11:00

Furtuna a afectat şi transportul pe căile ferate. Directorul Regionalei CFR Timişoara, Valeriu Trică, a declarat, că cele mai mari probleme au fost pe ruta Caransebeş - Reşiţ,a pe care s-au rupt mai multe fire de contact, întârzierile fiind între 150 şi 300 de minute. Alte alte probleme au mai fost semnalate şi pe traseul Stamora Moraviţa - Timişoara, unde trenul a avut întârzieri de 105 minute.

„Din cauza furtunii care a avut loc noaptea trecută am avut mai multe probleme pe teritoriul regionalei. Cele mai multe intervenţii le-am avut pe ruta caransebeş - Reşiţa, unde s-au rupt trei fire de contact, intervenţiile pentru reparaţii fiind destul de dificile. Au fost trei trenuri afectata pe această rută cu întârzieri de 150 - 300 de minute. Şi pe ruta Stamora Moraviţa - Timişoara au fost probleme, trenul având întârzieri de 105 minute", a spus Valeriu Trică. Potrivit sursei citate, la această oră toate defecţiunile au fost remediate, iar trenurile pot circula după programul normal.

UPDATE, ORA 7:30

Un copac de pe strada Dinu Lippati din Timişoara s-a prăbuşit peste două autoturisme care aparţineau unei singure familii. Proprietarii dormeau liniştiţi, după ce cu câteva ore în urmă au stat şi şi-au păzit maşina pe timpul nopţii. Dimineaţa, chiar înainte să plece la lucru, oamenii au auzit un zgomot puternic, iar până să iasă din casă, maşinile lor erau acoperit de un copac.

image

Maşinile au fost avariate, dar norocul face ca maşina mai scumpă să fie un autoturism de serviciu al familiei, astfel că pagubele vor fi acoperite. După aproximativ jumătate de oră, strada Dinu Lippati a fost eliberată.

image

După ce pe parcursul zilei timişorenii s-au plâns de caniculă, temperaturile la umbră depăşind 35 de grade, odată ce venirea nopţii, furtuna a pus stăpânire peste oraş. O serie de copaci s-au rupt şi au căzut peste mai multe maşini parcate. Pompierii au primit numeroase apeluri, cele mai grave situaţii fiind întâlnite pe bulevardul Vasile Pârvan, respectiv Circumvalaţiunii şi străzile Rusu Şirianu, Stuparilor, respectiv Otello.

image

În majoritatea cazurilor, copacii rupţi au afectat şi iluminatul public, aproape jumătate din oraş fiind lăsat în beznă. Astfel, şoferii au circulat cu prudenţă. Cum unele semafoare au suferit defecţiuni, şi numărul tamponărilor a crescut peste noapte.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite