Fundaţia Pentru Voi trăieşte din compasiunea olandezilor: Statul Român nu dă doi bani pe persoanele cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Olandei a participat la inaugurarea Centrului Orizonturi Noi
Ambasadorul Olandei a participat la inaugurarea Centrului Orizonturi Noi

Fundaţia Pentru Voi a inaugurat Centrul Orizonturi Noi din Timişoara, în prezenţa ambasadorului Olandei, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, cea de a trea clădire din Timişoara

Fundaţia Pentru Voi continuă să facă minuni în România în ciuda loviturilor primite după blocarea finanţărilor POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013), ca urmare a şmecherilor care s-au pus să-i fure pe cei de la Uniunea Europeană. În prezenţa lui Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, fundaţia a inauguarat un nou centru, pe strada Bacalbaşa.



Orizonturi Noi este cel de-al trelea centru de zi al Fundaţiei Pentru Voi, care va deservi 30 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale, care vou putea lucra aici într-o tipografie, cât şi pentru prestări pentru o fabrică de îngheţată.

Centrul ar fi trebuit construit din fonduri UE, prin programul POSDRU. Din păcate fondurile europene sunt blocate şi am fost nevoiţi să intrăm în datorii peste datorii. Noroc că am avut din nou sprijinul prietenilor olandezi, fundaţiilor din Olanda. 70.000 de euro au venit din Olanda”, a declarat Laila Onu, preşeditele Fundaţiei Pentru Voi.



O fundaţie minune pentru România

Fundaţia Pentru Voi este o minune în România, acesta oferind servicii sociale pentru 180 de persoane cu handicap intelectual. Aceştia au la dispoziţie locuințe sociale protejate, un loc de muncă, îngrijire psihologică şi sprijin financiar. În toată ţara sunt doar 267 de persoane cu dizabilităţi intelectuale care primesc ajutor, ceea ce înseamnă 1 la sută din numărul lor.

Valoarea unei naţiuni este dată de cum îi tratează pe cei mai slabi. Bugetul pe care îl avem pentru acest an este la jumătate din 2008. Asta în condiţiile în care numărul beneficiarilor a crescut. Cu toate asta am rezistat, am scris proiecte, am accesat pentru finanţări europene. Dar din cauza celor care nu şi-au făcut treaba, UE a blocat finanţările. E descurajant şi frustrant să lucrăm cu POSDRU. Dar încercăm să mergem mai departe, pentru că este o bucurie să pot anunţa părinţii ai căror copii aşteaptă de patru anu sp aibă acces în centru, că de mâine microbuzul vine să îl ia”, a mai declarat Laila Onu.



Societatea civilă din Olanda sprijină fundaţia


Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel a ţinut să transmită că ţara sa va fi alături de Fundaţia Pentru Voi, a cărei activităţi este binecunoscută în Olanda. Ambasadorul a amintit de vizita Reginei Beatrix, de la Centrul Pentru Voi din Timişoara, care a arătat ce înseamă Pentru Voi pentru olandezi. „Pentru Voi este cunoscută în Olanda. Societatea civilă din Olanda, poporul olandez, fubdaţiile sunt alături de cei de aici. Vor ajuta ca persoanele cu dizabilităţi să îşi găsească un nou rost în viaţă”, a spus Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel (foto jos).



Primarul Nicolae Robu a promis şi el sprijin pentru cei de la Pentru Voi. „Din păcate, în urma blocării finanţărilor europene suferă oamenii cinstiţi, cei care nu merită, organizaţiile neguvernamentale, firmele serioase. Statul trebuie să înveţe să ne protejeze prin mecanisme, să nu mi permită nimănui ă abuzeze de fondurile europene. E trist că trebuie să vorbim despre astfel de lucruri. Primăria Timişoara va găsi o formulă prin care să ajute Pentru Voi”, a afirmat Nicolae Robu.

Inaugurare Pentru Voi
Inaugurare Pentru Voi
Inaugurare Pentru Voi
Inaugurare Pentru Voi
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite