Funcţionarii publici plătiţi cu bani grei s-au prefăcut că fac grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul grevei de ieri, unii funcţionari au preferat să plimbe hârtii şi să vorbească la telefon pe holurile primăriei
În timpul grevei de ieri, unii funcţionari au preferat să plimbe hârtii şi să vorbească la telefon pe holurile primăriei

Angajaţii Primăriei Timişoara au mimat protestul: au semnat pentru grevă, dar au muncit pentru a nu pierde banii. Bugetarii au devenit brusc „japonezi”, preferând să muncească pe timpul grevei pentru a nu-şi pierde banii pe orele nelucrate.

Holurile Primăriei Timişoara au fost împânzite ieri de afişe prin care era anunţată greva de avertisment a funcţionarilor publici. „Le-am cerut angajaţilor, în special de la ghişee, să lucreze cu publicul pentru a nu-i afecta pe timişoreni”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. În acelaşi timp, liderul de sindicat, Tiberiu Negrei a spus că nu vrea să facă pe poliţistul pentru a vedea cine lucrează şi cine nu, spunând însă că pentru grevă au semnat foarte mulţi angajaţi. „Am avut semnături de la 161 de primării.

Citeşte şi:

Funcţionarii mulţumiţi cu salariile de lux din Primăria Timişoara au făcut grevă de paradă

Semnalul a fost că participăm, dar avem suficiente motive să credem că s-au făcut presiuni pentru ca oamenii să lucreze”, a spus Tiberiu Negrei. Potrivit sindicalistului presiunile ar veni din partea şefilor de direcţii, servicii şi birouri. Aceştia nu ar avea niciun motiv întemeiat să protesteze, având salarii de zeci de mii de lei pe an.

Posturi de şefi pentru lefuri mari

Directorul Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa, care până acum trei ani era şef de serviciu s-a bucurat de o creştere a salariului de la 3.000 la 4.400 de lei pe lună. Nici subalternii acestuia nu o duc mai rău. Şeful de la Serviciul Administrare Mediu, Călin Fiat, are un salariu lunar de 3.800 de lei, în timp ce un şef de birou de la Mediu, Eugenia Paniti, are un salariu de 3.100 de lei. „Pe sărăcie şi pe bani puţini nu poţi avea performanţe”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu, referitor la nemulţumirile prvind drepturile salariale.

Nici „săracii” nu au protestat


În comparaţie cu colegii lor de la Timişoara, funcţionarii din Reşiţa pot spune că sunt „săraci”. Bugetarii reşiţeni mai lasă timp pentru remedierea neajunsurilor. Tocmai din acest motiv, ei nu au luat parte la protestul iniţiat de funcţionarii publici din întreaga ţară. „Angajaţii municipalităţii din oraşul de pe Bârzava vor intra în grevă în data de 12 februarie, dacă până atunci nu vor primi cel de-al treisprezecelea salariu”, a declarat Marian Apostol, preşedintele Cartel Alfa Caraş-Severin.

Nici funcţionarii din Hunedoara nu au protestat, dar strâng semnături pentru greva generală. „Am discutat cu câţiva lideri de sindicat ai funcţionarilor publici din judeţ privind o posibilă acţiune de protest. Niciunul dintre aceştia nu a confirmat această acţiune”, a declarat Vasile Bujor, liderul Cartel Alfa Hunedoara. La Arad funcţionarii au lucrat după programul normal pentru că nu au lider de sindicat.

Salarii de mii de lei în Primăria Timişoara:

Culiţă Chiş:
2007 - şef Birou Transport şi Siguranţa Circulaţiei - 3.000 de lei lunar
2009 - director Direcţia de Drumuri şi Transporturi - 5120 de lei lunar

Haracicu Smaranda:

2007 - sef Serviciu Buget - 3.500 de lei lunar
2009 - director Direcţia Economică - 5.800 de lei lunar

Bere Semedi Adrian:
2007 - consilier Mediu - 2.135 de lei lunar
2009 - şef Serviciu Protecţia Mediului - 4.753 de lei lunar

Dumitru Bogdan:
2007 - consilier Patrimoniu - 1.300 de lei lunar
2009 - şef Birou Urmărire Venituri - 3.478 de lei lunar

Spătaru Doru,
director Poliţia Comunitară:
2007 - 2.100 de lei lunar
2009 - 4.000 de lei lunar

Dorel Cojan,
director adjunct Poliţia Comunitară:
2007 - 2.100 de lei lunar
2009 - 6.600 de lei lunar

Mihai Dărăban,
şeful D.I.R. Poliţia Comunitară:
2007 - 860 de lei lunar
2009 - 7.000 de lei lunar


URMĂREŞTE AICI toate salariile angajaţilor din Primăria Timişoara plătiţi din bani publici


Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite