Funcționarii încă își țin averile la secret: depunerea declarațiilor, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul limită de depunere a declrațiilor de avere este 15 iunie. Cu doar două săptămâni înainte siteurile instituțiilor ale căror angajați au obligația să posteze declarațiile de avere sunt goale. 

La Primăria Timișoara, singurul din conducerea instituției care și-a depus declarația de avere este viceprimarul Sorin Grindeanu. Dintre funcționarii primăriei, doar Florin Radu a depus documentul pe siteul instituției. Dintre consilierii locali, niciunul nu a depus declarația de avere, iar angajații regiilor din subordinea Consiliului Local, nici atât. La Consiliul Județean Timiș, singurul care și-a depus declarația de avere este vicepreședintele Adam Crăciunescu. Potrivit documentului, Crăciunescu este putred de bogat, având, împreună cu soția, aproape 200 de hectare de teren agricol, patru case în Timișoara, Giroc, Vinga și în județul Vâlcea, dar și două apartamente în Timișoara și Chișoda. 

ANI s-a trezit din somn

Nici conducerile universităților din Timișoara nu s-au grăbit să-și arate averile. Potrivit datelor de pe siteurile insituțiilor, ultimele declarații de avere datează de anul trecut. Angajații statului obligați să-și depună declrațiile de avere trebuie să fie foarte atenți pentru că Agenția Națională de Integritate este cu ochii pe ei. Numai în ultima perioadă, ANI a „lovit” trei persoane din județul Timiș, aflate sub anchetă: președintele Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, acuzat de conflict de interese și secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, anchetat tot pentru conflict de interese. De asemenea inspectorii ANI au propus confiscarea averii de la un poliţist de frontieră care nu a putut justifica banii. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite