Timişoara: Frustrările online se aud mai bine decât audienţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Frustrările online se aud mai bine decât audienţele
Timişoara: Frustrările online se aud mai bine decât audienţele

Site-urile şi forumurile sunt invadate de bănăţeni care îşi spun păsurile. Cei ce doresc să schimbe realitatea pot face o petiţie online care poate găsi adepţi.

Pentru persoanele „diagnosticate” cu dorinţă de a face dreptate sau dorinţă de exprimare a frustrărilor există un remediu online eficient. Există site-uri unde orice român îşi poate exprima liber orice opinie înaintând o petiţie autorităţilor care consideră că sunt în măsură să rezolve problema pusă în discuţie.
De asemenea, orice petiţie poate fi semnată de orice utilizator virtual, acesta susţinând sau criticând ideea celui care a compus „documentul”. Din cele 1.590 de petiţii existente, 23 sunt exclusiv referitoare la aspecte din viaţa municipiului Timişoara.

Dorinţe de top   
Cea mai apreciată petiţie este semnată de peste 1.000 de timişoreni şi se referă la drumurile proaste din Timişoara. Petiţia cere repararea integrală a şoselelor într-un an şi mai cere „aspirarea prafului, mizeriei şi a pământului de pe carosabil, până la curăţarea acestora”.
Refacerea Parcului Copiilor este următoarea petiţie susţinută de către cetăţenii virtuali, fiind semnată de 980 de timişoreni. Textul în care se exprimă dorinţa de refacere a Parcului Copiilor sună astfel: „Stimaţi aleşi, acum după ce aţi primit un nou mandat, vă readucem aminte că aveţi datoria de urgenţă să refaceţi Parcul Copiilor din Timişoara, datorie faţă de copii dvs., ai noştri, nepoţii dvs. şi nepoţii noştri, de care nu veţi scăpa”. Locul trei din topul petiţiilor susţinute se referă la desfiinţarea serviciului Telpark, 875 de timişoreni dorind să scape de acesta.
Alte petiţii susţin interzicerea fumatului în Iulius Mall, stoparea hărţuirii clubului Sauvage, amplasarea unei cantine în Complex sau mutarea fabricii Continental în afara Timişoarei.

Românii decid crud
Printre petiţii se numără şi una intitulată „Mircea Badea, preşedinte”, susţinută de peste 100 semnatari, iar o altă petiţie intitulată „Demisia lui Mircea Badea”, fiind aprobată de 5.781 de cetăţeni. O altă dorinţă se referă la construirea unei grădiniţe numită Michael Jackson care să aibă lenjerii de pat şi oglinzi personalizate cu starul decedat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite