Frontiera din vestul ţării a fost luată cu asalt de migranţii care caută o viaţă mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transfugii care vor să ajungă în Uniunea Europeană şi ulterior în ţările din Spaţiul Schengen, pentru a găsi un loc de muncă, pun pe jar poliţiştii de frontieră din Timiş. În ultima perioadă, în fiecare săptămână sunt depistate câteva grupuri de persoane care au trecut ilegal graniţa.

Odată cu lăsarea întunericului, migranţii ilegali, majoritatea bărbaţi, încearcă să treacă frontiera în grupuri formate din trei, patru, până la opt persoane. În primele şapte luni din 2011 în Timiş s-au înregistrat 158 de evenimente de migraţie ilegală, în care au fost implicate 438 de persoane, faţă de aceeaşi perioadă din 2010, în care au fost doar 34 de eveniment şi 50 de transfugi. Toate persoanele prinse de autorităţi s-au ales cu dosare penale pentru trecere ori tentativă de trecere a frontierei.

Cei mai mulţi migranţi ilegali reţinuţi la frontieră provin din Algeria. Pe locul al doilea se situează cei din Tunisia, iar pe locul trei cei din Maroc.

"Faţă de primele şapte luni ale anului 2010, în 2011 se evidenţiază următoarele evoluţii: a crescut de 27 de ori numărul migranţilor proveniţi din ţările Orientului mijlociu şi Africii de nord şi a crescut ponderea evenimentelor înregistrate la frontiera cu Serbia, faţă de cele de la frontiera cu Ungaria", a anunţat Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite