Arad: Naomi Francescu expertă în dans sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Naomi Francescu expertă în dans sportiv
Arad: Naomi Francescu expertă în dans sportiv

Părinţii i-au fost alături şi au încurajat-o să trateze cu multă seriozitatea pasiunea, astfel încât tânăra practică în prezent dansul sportiv de performanţă.

PROFIL
Născută. 21.02.1990, Lipova, judeţul Arad
Studii. Studentă anul II la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad
Familie: Necăsătorită
Carieră. Practică dansul sportiv de cinci ani


Naomi povesteşte că încă de la vârsta de trei ani îi plăcea să danseze şi să asculte muzică. Cât era ziua de lungă, tânăra stătea în faţa oglinzii şi învăţa singură paşii de dans ritmic. „Bineînţeles că la acea vreme nu-mi dădeam eu seama prea mult de mişcările pe care trebuia să le fac. Dansam după cum mă inspira melodia. Abia mai târziu mi-am dat seama ce înseamnă să dansezi simţind fiecare notă muzicală în parte”, povesteşte Naomi Francescu.

Repetiţii de trei ori pe săptămână
În urmă cu cinci ani de zile s-a înscris la nişte cursuri de dans sportiv din Arad. Mergea de trei ori pe săptămână la repetiţii. „Abia aştept să mă întâlnesc cu colegii de trupă şi să învăţăm coregrafii noi. Nu lipsesc de la nicio repetiţe de dans. Simt că această pasiune mă caracterizează în totalitate şi sper din suflet să reuşesc să-mi fac o carieră din acest domeniu”, explică tânăra.
Naomi ne-a spus că la fiecare oră de repetiţii învaţă câte un dans nou. Coregrafia este de fiecare dată diferită, astfel încât tinerii să nu se plictisească. Tânăra a mărturisit că cel mai mult îi place să danseze latino. „Îmi place muzica latino, şi să o ascult, şi să dansez pe ea. De asemenea salsa, merengue, tango, dansul argentinian şi rock n roll-ul se numără printre preferatele mele”, a adăugat Naomi.

Trei luni de pauză
Adolescenta a mai spus că dansul sportiv pe care îl practică ea se împarte în două mari categorii şi anume dansurile de societate şi dansurile latino-americane. Ca în orice sport de performanţă, Naomi spune că a avut parte şi de incidente mai puţin plăcute. La una dintre repetiţii tânăra a făcut o entorsă de gleznă. „Am avut trei luni de repaus, în care nu am dansat deloc. Mi-a fost foarte greu să stau departe de sala de dans. Pentru mine acest sport înseamnă totul. Mi-aş dori foarte mult să devin coregraf şi să fac videoclipuri marilor artişti români”, mărturiseşte Naomi.
Tânăra a participat la mai multe concursuri unde a câştigat nenumărate premii. Are acasă o colecţie impresionantă de diplome şi spune că în viitor nu îşi doreşte decât să devină o adevărată profesionistă. Naomi a participat anul trecut şi la un concurs desfăşurat în Ungaria, unde a reuşit să câştige medalia de argint, la proba pereche de latino. „Nu vreau să renunţ la acest sport, ba mai mult îmi doresc să dansez şi la 80 de ani”, a încheiat zâmbind Naomi Francescu.


Întrebări şi răspunsuri
E nevoie de un regim alimentar pentru a te menţine în formă?
Obişnuiesc să mănânc multe fructe şi mai puţină pâine. De asemenea, evit să mai mănânc după ora 18.00. Dansul nu impune un anumit regim alimentar însă e indicat să avem grijă să nu punem foarte multe kilograme în plus.

Cine vă confecţionează costumele cu care participaţi la concursuri?
La capitolul sponsori stăm cam prost. De cele mai multe ori noi punem bani şi ne facem noi costumele. Nu am decât două costume până în prezent.



Ce-i place
Naomi a spus că îi place să asculte muzică, să danseze şi să joace tenis. Când este liberă, îi place să plece în excursii cu prietenii. „Îmi place să mă distrez şi să trăiesc fiecare moment frumos pe care mi-l oferă viaţa. Îmi doresc o carieră în dans, aşa că sunt conştientă că mai am mult de lucru”, a spus Naomi.


Ce nu-i place
Să se trezească de dimineată. Tânăra a mai spus că nu îi plac sarmalele şi preferă să mănânce numai fructe. „Mă tem de paianjeni şi nu-mi place să fiu presată de anumite persoane”, a încheiat Naomi Francescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite