Fotograful timişorean, bătut şi jefuit în Ucraina, în timpul Campionatului European de Fotbal, s-a întors în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Handro, acreditat la EURO 2012, din partea agenţiei de presă Inforama Press, a rămas până vineri, la Lvov, unde a participat la o conferinţă de presă organizată de poliţie cu ocazia arestării celor care l-au jefuit

Experienţa jurnalistului timişorean Valentin Handro, la EURO 2012, rămâne marcată de incidentul din dimineaţa zilei de 13 iunie. Acesta a fost atacat de trei tineri, în zona gării din Lvov, care l-au bătut şi jl-au lăsat fără echipamentul foto şi notebook. Poliţiştii ucrainieni i-au arestat pe doi dintre infractori, unul dintre ei fiind minor.

Despre ce s-a întâmplat la Lvov ne-a povestit Valentin Handro. “Unul dintre ei m-a atacat prin surprindere cerându-mi să îi dau bani şi cardul bancar. Am primit imediat în faţă un pumn. Tot atunci mi-a spart ochelari. Cei trei au început să mă lovească în cap, în ochi, nas, faţă într-o serie de minim trei lovituri de la fiecare, destul de puternice. După ce am încasat aceste lovituri am căzut pe pământ. Când m-am dezmeticit, am observant că băieţii mi-au luat ruscasul cu echipamente. Au furat notebook-ul, camerele foto Fuji şi Cannon şi obiectivul mare”, a spus Valentin Handro.

Internat la spital pentru zece zile

Timişoreanul a primit îngrijiri în gara de la Lvov, care se află în apropierea locului unde a fost bătut. “Am fost dus apoi la secţia de miliţie, pentru declaraţii, iar apoi cu ambulanţa la spital. Am stat zece zile internat. În continuare iau medicamente pentru ochi şi nas. Mai am şi acum dureri când fac mişcări bruşte”, a mai declarat Handro.

Vinerea trecută, Valentin Handro a fost prezent la sediul poliţiei din Lvov, unde s-a organizat o conferinţă de presă cu ocazia arestării celor trei răufăcători. Jurnalistul şi-a recuperat toate bunurile în afară de teleobiectivul Cannon. 

Valentin Handro este un jurnalist independent care lucrează la Inforama Press. A devenit cunoscut în Timişoara pentru prezenţa sa la evenimente importante precum finale de Liga Campionilor, Euroa League, competiţii sportive internaţionale, având la activ şi patru ediţii de Eurovision.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite