Fotografie uimitoare din Timișoara: după câteva secunde de privit, peisajul începe să se miște!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O imagine a Domului Catolic din Piața Unirii face într-adevăr cât o mie de cuvinte: după primele clipe, porumbeii care sunt surprinși în zbor par că se mișcă. Fotografia a fost postată recent pe contul de Facebook Timișoara cea minunată.

Arhitectura specifică a orașului și locurile sale, încărcate de simboluri, inspiră mulți artiști vizuali, cu ochi bun pentru clădiri precum cea a Catedralei Mitropolitane sau a vechilor edificii din Piața Unirii. O astfel de imortalizare a fost văzută de timișoreni pe contul de Facebook Timișoara cea minunată. Fotografia, semnată Nicu Dărăștean, este realizată în Piața Unirii și înfățișează Domul Catolic, îmbrățișat de aripile a zeci de porumbei care par să fi primit un semnal nevăzut să ajungă la cer. Nimic nu ar deosebi această imagine de alte mii cu această clădire emblematică pentru Timișoara. Însă modul în care este făcută îi rezervă un loc "în față": porumbeii par că încep să zboare spre privitor, iar restul peisajului începe și el să plutească.

Povestea fotografiei care a uimit timișorenii pe Facebook

Imaginea extraordinară a fost publicată pe Timișoara cea minunată, un cont de Facebook pe care timișorenii pot vedea fotografii din toate timpurile cu orașul în care locuiesc. De la cele foarte vechi, care ilustrează modul de viață al bănățenilor de la începutul secolului trecut, până la Timișoara de astăzi, cu ritmul unui oraș european, care îmbină perfect moștenirea istoriei cu inovația.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite