Fotbaliştii de la Poli vor să-i scoată din cărţi pe clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli Timişoara va joacă, mâine, de la ora 20.00, la Cluj, cu CFR, campioana la zi a României. Tehnicianul Duşan Uhrin jr. nu a pierdut niciodă în faţa echipei ardelene, pe care a şi antrenat-o o perioadă scurtă, în 2008.

Primul derby al Ligii I le are ca protegoniste pe ocupantele locului secund, Poli Timişoara şi campioana la zi, CFR Cluj. Bănăţenii s-au deplasat în Ardeal cu gândul la victorie, ceea ce le dă posibilitatea să spere în continuare la titlu, dar în acelaşi timp îi scoate din cărţi pe clujeni. Confruntările dintre Poli şi CFR Cluj au fost, cel puţin în ultimii şapte ani, mereu disputate. Nici alb-violeţii, nici clujenii nu au reuşit să se impună pe terenul adversarei. Ultimele trei meciuri directe creionează cel mai bine echilibrul existent: a fost 0-0 în toamna lui 2009, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, iar în 2010, la Timişoara, a fost 1-1, respectiv 3-2.

Duşan Uhrin jr. nu a cunoscut înfrângerea în faţa CFR-ului, singura echipă pe care a mai antrenat-o în România. Din păcate pentru tehnicianul ceh, acesta a fost demis de conducerea clubului după doar câteva luni, din lipsă de rezultate. “Nu am nicio emoţie. Am fost de prea multe ori la Cluj să mă tem de ceva. Echipa actuală este aproape total schimbată, au mai rămas doar câţiva jucători. Vom face totul să câştigăm acest meci”, a declarat Duşan Uhrin jr.

Absenţe importante la Poli

Poli nu va puta conta în meciul de mâine seară pe căpitanul Dan Alexa, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, iar pe lista indisponibililor, alături de Mansour, Bourceanu, Curtean, s-au adăugat Cisovsky, Scutaru şi Sepsi, incerţi pentru acest joc. “Nu ştiu încă ce echipă voi trimite pe teren. Voi decide de abia sâmbătă dimineaţa. Încă nu ştiu dacă vom juca cu patru fundaşi sau cu opt fundaşi. Ne aşteaptă un meci greu, asta e sigur. Dar nu sunt nervos înainte de joc”, a mai declarat Uhrin jr.

CFR Cluj ocupă locul opt în Liga I şi se află în faţa celui mai slab sezon, după ce în ultimii trei ani a câştigat şapte trofee, riscând să nu prindă nici cupele europene.

În urmă cu câteva luni CFR evolua în Liga Campionilor

Daniel Stanciu, team-managerul echipei Poli îi creditează pe cei de la CFR ca principalii favoriţi în meciul de mâine. “Începem cu un handicap, mai ales că CFR este una puternică, ea va arăta sigur altfel decât în jocul cu Victoria Brăneşti. Au făcut transferuri bune, nu trebuie să le minimalizăm realizările şi să îi desconsiderăm. În urmă cu câteva luni evoluau în Champions League”, a spus Stanciu.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite