Fostul „baron” PSD, Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Mischie mai are o singură șansă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Timișoara a decis, în faza de apel, condamnarea lui Mischie la patru ani de închisoare
Curtea de Apel Timișoara a decis, în faza de apel, condamnarea lui Mischie la patru ani de închisoare

Curtea de Apel Timișoara a programat astazi un nou termen din dosarul lui Nicolae Mischie după ce cauza a fost repusă pe rol pentru că magistrații care au judecat apelul nu au ajuns la un numitor comun. În urma rejudecării cauzei, magistrații Curții de Apel au decis condamnarea lui Mischie la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recur

Magistrații Curții de Apel Timișoara au mai făcut un pas în dosarul „Mischie” și emis sentința din faza de apel, condamnându-l pe fostul „baron” la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. Condamnarea cu executare este cu atât mai dură cu cât, Mischie a cerut achitarea susținând că nu se face vinovat de niciuna din faptele de care este acuzat de DNA. De altfel, fostul „baron” PSD de Gorj a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Gorj la patru ani de închisoare cu executare. În apel soluția a fost menținută, dar în recursul de la Curtea Supremă sentința din apel a fost casată și dosarul a fost trimis Curții de Apel pentru rejudecare. 

Nicolae Mischie

După aproape un an de proces în fază de apel, sentința a rămas în pronunțare pentru luna mai a acestui an. Judecătorii nu au căzut de comun acord și cauza a fost repusă pe rol. În urma termenului de astăzi, cei trei membri ai completului au decis ca Mischie să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Fostul „baron” mai are șansa să scape de închisoare cu ocazia recursului care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Fostul baron de Gorj este acuzat de procurorii DNA că a cerut și primit de la un om de afaceri mită în schimbul unor contracte preferențiale. Potrivit rechizitoriului, Mischie ar fi intervenit și pe lângă reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice pentru ca firma „partenerului” său să fie protejată. „In 2003, in calitate de presedinte al Consiliului  Judetean Gorj, inculpatul a incheiat un contract pentru amenajarea interioara a obiectivului «Casa Ganescu», autoritatea contractanta  platind in avans peste 248 milioane lei din finantari prin programul  PHARE. Lucrarea a fost atribuita preferential societatilor controlate de acelasi om de afaceri, oferta fiind directionata de inculpat, in mod expres, catre aceste  firme. Mai mult, invitatiile au fost semnate chiar de catre inculpatul  Nicolae Mischie, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean. Inaintea inceperii lucrarilor, Consiliul Judetean Gorj a emis ordin de plata  pentru suma de 817 milioane lei, care a si fost achitata. Ulterior, in decurs de numai doua luni, firma contractanta a incasat inca 2,8 miliarde lei, reprezentand amenajari interioare la «Casa Ganescu»”, se arată în rechizitoriu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite