Timişoara: Foştii studenţi îşi fac asociaţie de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii universitari vor să monitorizeze activitatea studenţilor şi după absolvirea facultăţii.

În fiecare an, Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) trimite pe piaţa muncii aproximativ 7.000 de absolvenţi. Peste 2.600 dintre aceştia termină Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, 800 vor să fie psihologi iar 700 visează la avocatură. În prezent, numărul şomerilor din Timiş a depăşit 10.000 şi este în continuă creştere.

 „Nu avem o situaţie foarte clară a absolvenţilor noştri. Ştim că unii vor întâmpina greutăţi în a se integra pe piaţa muncii”, a recunoscut Ioan Talpoş, rector al Universităţii de Vest din Timişoara. Pentru a intra în rândul universităţilor europene, profesorii timişoreni vor să pună bazele unei societăţi de tip Alumni, în care să fie înscrişi toţi absolvenţii UVT. În mai puţin de o lună, foştii studenţi vor putea să se înscrie şi online, iar primii membrii vor fi chiar cadrele universitare.

Monitorizarea foştilor studenţi

Scopul unei astfel de asociaţii este monitorizarea absolvenţilor, pentru o analiză cât mai clară a variantelor pe care aceştia le au după ce părăsesc băncile facultăţilor din vestul ţării. Organizaţia de tip Alumni există deja în mai multe facultăţi din cadrul UVT.


Întâlnirea africanilor
Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara spune că vrea să facă o reuniune a tuturor absolvenţilor africani. „Mulţi dintre absolvenţii africani s-au reîntors în ţările lor şi sunt pe poziţii importante. Vrem să-i aducem pentru puţin timp în Timişoara, pentru ca ei să fie mesagerii noştri peste hotare. Vom cere sprijinul ambasadelor în această acţiune”,  a explicat Ioan Talpoş. La ora actuală, secretariatele lucrează pentru găsirea absolvenţilor de pe continentul african.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite