Maior pensionat din SRI Timiş: "Mi-am apărat ţara, iar acum am primit un şut în dos. Ţara e în pericol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 250 de cadre militare au protestat, astăzi, la Timişoara împotriva reducerilor pensiilor. Protestatarii spun că şi-au iubit ţara atunci când şi-au făcut meseria, iar acum ţara le "răsplăteşte" activitatea depusă în interesul ei. Pensionarii au stat în frig aproape cinci ore în speranţa că vocile lor vor fi auzite.

Cei mai mulţi dintre protestatarii care au ieşit în stradă s-au trezit că pensiile speciale le-au fost tăiate cu sume cuprinse între 500 şi 700 de lei. Oamenii se plâng că banii pe care îi primesc în minus erau destinaţi medicamentelor, atât de necesare pentru ei întrucât au lucrat în condiţii speciale.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI DE LA PROTEST

image

Vasile Grui, maior în rezervă, în vârstă de 64 de ani, a fost una dintre cele 250 de persoane care au protestat în centrul Timişoarei. El a lucrat mai bine de 19 ani la serviciile secrete, unde spune că a lucrat în interesul semenilor săi.

image

"Pensiile au fost tăiate ca alţii să învârtă miliardele, în loc să contruiască. Aici e problema. Bani există, doar că ei ajung în anumite buzunare. Trebuie să fim uniţi ca ţara să meargă mult mai bine. Cel mai important lucru ce trebuie ştiu este că cei ce ne conduc nu ne reprezintă interesele. Mi-am apărat ţara, iar acum am primit un şut în dos. Ţara e în pericol dacă nu vor fi luate măsuri", spune Vasile Grui. Fostul angajat al SRI Timiş avea în trecut o pensie de 2300 de lei, iar în urma recalculării a primit cu 700 de lei mai puţin.

Protestul cadrelor a început la zece dimineaţa şi se va încheia la prânz, după ce protestatarii se vor întâlni cu prefectul de Timiş.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite