Folie termică în loc de aer condiţionat în autobuzele şi troleibuzele din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

RATT a montat pe toate troleibuzele şi autobuzele din parcul auto pe care îl are la dispoziţie folie termică, susţinând că  astfel se reduce consumului de energie electrică şi combustibil, sporind şi confortul călătorilor

Regia Autonomă de Transport Timişoara a montat pe toate troleibuzele şi autobuzele din parcul auto pe care îl are la dispoziţie folie termică. Astfel, regia, care are pierderi mari, are de gând să reducă consumului de energie electrică şi combustibil din cauza aerului condiţionat.

În viitorul apropiat, RATT. intenţionează să aplice acest tip de folie şi pe geamurile tramvaielor.

”Aplicarea s-a făcut în etape, începând cu această primăvară. Rolul foliei este acela de a împiedica pătrunderea razelor solare în interiorul vehicolului, astfel reducându-se efectul de seră din interiorul mijloacelor de transport în comun, dar şi a consumului de energie electrică şi combustibil”, se arată în comunicatul transmis de Silvia Oprea, de la biroul de Relaţii Publice de la RATT.

Reprezentanţii RATT susţin că folia este utilă şi pe timp de iarnă, pentru că folia păstrează căldura în mijloacele de transport în comun.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite