Fiul lui Miron Cozma este cercetat în stare de libertate: “Să se răzbune pe Moș Crăciun!" FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Cozma nu a dorit să facă comentarii în acest caz
Dan Cozma nu a dorit să facă comentarii în acest caz

Dan Cozma, fiul celui supranumit “Luceafărul huilei”, a fost primul eliberat dintre cei zece reținuți într-un caz al de evaziune fiscală instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Acesta va fi cercetat în stare de libertate.

Dan Cozma a ieșit pe poarta Parchetului cu puțin timp înainte de ora 23.00. Fiul lui Miron Cozma a fost audiat de procurori într-un caz de evaziune fiscală, alături de alte nouă persoane. Tânărul de 32 de ani a fost zgârcit în declarații și la plecare, încercând doar să treacă printre numeroșii cameramani care l-au înconjurat, evitând să răspundă la întrebări. Nu a spus nici de ce a fost chemat la audieri, nici dacă se simte nevinovat, însă a făcut o remarcă atunci când i s-a sugerat că este posibil să fie victima unei răzbunări care îl vizează pe tatăl său. “Să se răzbune pe Moș Crăciun”, a spus printre dinți Dan Cozma.



GALERIE FOTO

Din primele informaţii, fiul lui Miron Cozma nu este un pilon important în acest caz și a fost primul care a fost lăsat să plece pentru că s-a dovedit cooperant cu anchetatorii. Cercetările procurorilor continuă în aceste zile.

Acțiunea a început după ce un TIR încărcat cu haine, care venea din Ungaria, a fost oprit de polițiști, la Lipova. Șoferul nu a putut arăta niciun fel de document pentru marfa pe care o transporta. Procurorii susțin că TIR-ul urma să ajungă la Timișoara, unde se procurau actele, iar apoi marfa pleca spre comercializare la Ploiești.

Soția lui Dan Cozma deține un magazin cu haine second hand, iar fiul fostului lider din Valea Jiului era cel care se ocupa cu transportul mărfurilor.

Apariția lui Miron Cozma ca reprezentant de la “Drepturile omului”

Miron Cozma și-a făcut apariția la Parchet pentru a vedea de ce a fost chemat la audieri fiul său. Acesta a încercat să intre peste procurori, pe motiv că dorește să facă o verificare, arătând o legitimație de la Societatea Internațională a Drepturilor Omului. Procurorii nu s-au lăsat înduplecați și l-au poftit afară, spunându-i că are nevoie de o invitație pentru a putea face un control.



GALERIE FOTO

Vedeți ce scrie pe legitimație, am dreptul să fac control la instituțiile statului. Am vrut să văd ce este cu acest caz, în care, întâmplător, este implicat și fiul meu. Dar nu am fost lăsat, iar pentru asta mă voi adresa instanțelor. Fiul meu nu este infractor, nu a avut activități ilegale. Are 32 de ani și nu este genul de om care să se laude că e fiul lui Miron Cozma. Nu ați auzit nimic rău de el. Dacă ar fi făcut ceva, ați fi auzit în mod sigur”, a declarat Miron Cozma.

Ce spun anchetatorii

Anchetatorii lucrează la două dosare penale separate: unul este legat de spălare de bani și evaziune fiscală, în care este cercetat un grup de firme conduse de cetățeni din Italia, care se ocupau cu instalații sanitare. Prejudiciul italienilor este de un milion de euro. Al doilea este cel de evaziune fiscală în care a fost audiat în calitate de făptuitor și Dan Cozma, alături de alte nouă persoane.

“Cele două dosare nu au legături între ele. În primul este vorba de evaziune fiscală și spălare de bani cu materiale sanitare, ale unor cetățeni italieni. În cel de-al doilea este vorba de un transport de haine din Ungaria, care urma să ajungă la Ploiești. La Timișoara urmau să se procure documente false pentru marfă. Dan Cozma a avut mandat de aducere, alături de alte nouă persoane audiate în calitate de făptuitori”, a spus Adrian Golban, procurorul de caz.

Dan Cozma
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite