Firmele din „acvariul” din Piaţa Operei funcţionează ilegal. Vezi propunerile de demolare a construcţiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acvariul este considerat cea mai urâtă clădire din centrul Timişoarei
Acvariul este considerat cea mai urâtă clădire din centrul Timişoarei

O dezbatere publică pe tema „Timişoara fără kitsch” a fost organizată joi după-amiază la Hotel Timişoara. La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, care au încercat să caute soluţii pentru demolarea „acvariului” din Piaţa Operei. Cu ocazia evenimentului a ieşit la iveală şi faptul că firmele din acvariu funcţionează ilegal. 

Organizatorii întâlnirii de ieri şi-au propus să dezbată problema kitschului din zona centrală, dar, inevitabil, problema cea mai arzătoare a fost „acvariul”, Primul care a pus tunurile pe clădire a fost preşedintele Asociaţiei Revoluţiei, Traian Orban. Acesta a spus că clădirea este o ruşine pentru Timişoara şi trebuie să dispară. Orban a propus organizarea unui referendum prin care timişorenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu construcţia. 

Omorâţi încet, dar sigur

A venit apoi rândul viceprimarului Adrian Orza. Acesta a dezvăluit că firmele care funcţionează în clădire nu au autorizaţii de funcţionare. A fost momentul în care Nicolae Robu, prezent şi el la dezbatere, a spus că ar trebui ca primăria să îi amendeze pe patroni „în ritmul în care se pot tăia chitanţe” şi să-i şicaneze astfel până se pun afacerile pe butuci. „Ar trebui făcute legi, pentru că legea comerţului în România este proastă şi nu ne permite să îl închidem. De asta ar trebui să se ocupe parlamentarii noştri”, a replicat Orza. Inevitabil, discuţia a atins şi conotaţii politice. 

La dezbatere a participat şi avocatul firmei care deţine „acvariul”, Dorin Danciu. Acesta şi-a arătat mai întâi nemulţumirea că firma pe care o reprezintă nu a fost invitată la dezbatere. În privinţa construcţiei, Danciu a spus că este ridicată cu acte în regulă, iar firmele chiriaşe sunt răspunzătoare dacă au sau nu autorizaţie. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite