Firme de succes, lansate înainte de majorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii şi-au convins clienţii prin materiale promoţionale originale
Liceenii şi-au convins clienţii prin materiale promoţionale originale

Elevii timişoreni învaţă tot ce trebuie să ştie un patron sau angajat bun, prin firme de exerciţiu deschise pe hârtie.

Afacerile care copiază cu exactitate procedurile şi modelul unei firme reale îi învaţă pe elevi tot ce trebuie să ştie pentru a pune pe picioare o firmă.
„Elevii ştiu cum se înregistrează o societate comercială, ce acte sunt necesare, care sunt paşii ce trebuie urmaţi, cum să-şi vândă produsul. Practic, îşi deschid o afacere virtuală”, a spus Rodica Radosavlevici, profesoară de discipline economice la Liceul „Emanoil Ungureanu” din Timişoara.

Idee câştigătoare
O echipă de elevi de la Liceul „Emanoil Ungureanu” a câştigat cinci premii internaţionale cu firma pe care a deschis-o. „Chic & trendy” este o agenţie care se ocupă cu organizarea de evenimente, dar şi cu confecţionarea de rochii de mireasă.

Pentru catalogul de prezentare a agenţiei, elevii au cusut manual rochii de mireasă în miniatură, au făcut pliante şi calendare şi au stabilit costurile serviciilor şi ale produselor la care lucrează. „De la începutul anului şcolar am muncit şi câte patru ore pe zi pentru firmă. Ne-a ajutat foarte mult, mai ales că pe viitor ne gândim să ne deschidem afaceri”, a spus Bianca Bedo, elevă în clasa a XI-a, asistent manager.

Afacere cu acte în regulă
Firma a fost înregistrată la o Centrală a firmelor care simulează Registrul Comerţului. Cu ideea lor, liceenii au participat, la începutul lunii, la un târg de afaceri virtuale la Bratislava. „La final am avut un profit de câteva mii de euro pentru că celelalte firme de exerciţiu cumpărau de la noi. Tranzacţiile se făceau cu cecuri sau ordine de plată, sau chiar numerar, doar că din tranzacţie dispar banii, care sunt virtuali”, a spus Iasmina Capverde, managerul agenţiei. Tinerii şi-au făcut deja planul pentru o nouă firmă, pe care o vor deschide anul viitor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite