Finanţări de două miliarde de lei vechi pentru bisericile din Cetate şi Aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există aproape 16.000 de biserici ortodoxe, în România
Există aproape 16.000 de biserici ortodoxe, în România

Primăria Timişoara propune două proiecte de hotărâre prin care două patriarhii din Timişoara să fie finanţate pentru lucrări de refacere a acoperişului, a faţadelor şi a finalizării unor lucrări începute deja.

Consiliul Local Timişoara va decide la sfârşitul acestei luni dacă finanţează lucrările la cele două biserici care au solicitat sprijin. Una din parohiile care cere sprijin 100.000 de lei (un miliard de lei vechi) este Parohia Ortodoxă Română Timişoara Cetate. „Suma alocată va fi utilizată pentru efectuarea lucrărilor de refacere a acoperişului şi aducerea la forma iniţială a faţadelor bisericii”, arată proiectul iniţiat de primărie. Biserica pentru care se cere finanţare este şi monument istoric, datând din anul 1740.

O altă parohie care cere ajutor financiar de 100.000 de lei este cea de la Aeroport. Această biserică s-a construit de la zero şi mai are nevoie de câteva lucrări pentru a fi terminată şi târnosită. „Suma alocată va fi utilizată pentru finalizarea lucrărilor de construire a Bisericii Parohiale din Parohia Ortodoxă Română Timişoara Aeroport. Justificarea şi decontarea cheltuielilor ocazionate de realizarea acestor lucrări se vor face numai pe baza de acte doveditoare, conform legii”, arată proiectul de finanţare a parohiei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite