Filarmonica surprinde din nou și ține un concert la unitatea militară. La anul merge în Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzicienii de la Filarmonica Banatul din Timișoara continuă seria concertelor inedite. După spectacolele de pe malul Begăi, pe șantier sau la aeroport, urmează un concert într-o unitate militară. Cel mai probabil, locația aleasă va fi unitatea militară de la Chișoda. Evenimentul este programat în 8 mai. 

Anul acesta este unul foarte încărcat pentru Filarmonica Banatul, care se pregătește să participe la festivalurile „Timișoara Muzicală” și festivalul „George Enescu”. De asemenea, muzicienii pregătesc și un spectacol special de Ziua Europei: un concert în aer liber la o unitate militară. „Va fi un program deosebit de interesant”, s-a limitat să spună Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul. Potrivit acestuia, Filarmonica pregătește un concert inedit, în aer liber, și în toamnă, dar Gârboni nu a vrut să ofere mai multe detalii până nu se concretizează totul. 

Turneu anulat în Japonia

Filarmonica Banatul este foarte solicitată în țară și peste hotare, având mai multe invitații pentru a merge să concerteze. La sfârșitul acestui an, artiștii au fost invitați în Japonia, dar vizita s-a anulat după evenimentele petrecute în Țara Soarelui Răsare. A rămas însă în picioare turneul din Dubai. „Vom merge în primăvara anului viitor”, a mai spus Ioan Gârboni. Printre proiectele sale se mai numără aducerea Filarmonicii din Moscova, la Timișoara și organizarea unui concert inedit în Piața Unirii. „E vorba de un concert cu lasere, care modifică forma clădirilor. Colaborăm cu o firmă olandeză, dar încă nu e nimic bătut în cuie”, a mai spus directorul Filarmonicii. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite