Timisoara: Festivalul de jazz de la Gărâna, destinaţie de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Festivalul de jazz de la Gărâna, destinaţie de top
Timisoara: Festivalul de jazz de la Gărâna, destinaţie de top

Weekendul vine în Banat cu trei zile de muzică bună şi distracţie.

A treisprezecea ediţie „Gărâna Jazz Festival” aduce în Banat nume mari ale jazz-ului.

În urma unui sondaj realizat la finele anului trecut de către Centrul Euroregional pentru Democraţie, Festivalul de Jazz de la Gărâna se situează în topul atracţiilor turistice ale Banatului. Evenimentul se află la a 13-a ediţie şi începe de mâine seară în cunoscuta Poiană a Lupului din Gărâna, judeţul Caraş-Severin.

Cu un an în urmă, peste 13.000 de spectatori au venit să asiste la concertele de jazz cu protagonişti cunoscuţi în toată lumea. Acesta este motivul pentru care organizatorii se aşteaptă de această dată la un public şi mai numeros, mai ales că numele trecute pe afişe sunt extrem de atractive pentru cei care gustă muzica bună.

Regal de jazz

Marius Giura, organizator al festivalului încă de la cea de-a treia ediţie, spune că evenimentul a intrat în circuitul marilor festivaluri europene mai ales mulţumită invitaţilor de cinci stele. „John Abercrombie este unul dintre cei mai mari chitarişti. Vor surprinde şi alţi invitaţi. Vin două grupuri tinere: Ronin – al lui Nik Bartsch şi trioul lui Nils Petter Molvaer. Aceştia din urmă sunt pentru a doua oară în România şi provin din Norvegia, unde este cea mai tare şcoală de jazz din Europa. Printre formaţiile româneşti care vor fi prezente se numără Platonic Band a lui Nicu Patoi, Bega Blues Band, Jazz de Necaz şi trioul lui Mişi Farkaş”, a declarat Marius Giura.

Amatorii de jazz şi-au făcut rezervare chiar şi cu un an înainte de festival. Cei care se hotărăsc însă pe ultima sută de metri pot încerca la pensiunile din zonă sau chiar la sătenii care, de multe ori, cazează turişti. O altă variantă este venirea cu cortul.

Prima zi de festival

Mâine seară, pe scena din Poiana Lupului vor urca cei din trupa românească „Jazz de Necaz”, urmaţi de polonezii din „Andrei Jagodzinski” şi norvegienii din „Terje Rypdal Group”. Seara de vineri se va încheia cu „Nik Bartsch`s Ronin”, elveţienii care înseamnă la ora actuală revelaţia jazz-ului european. Preţul unui bilet este de 50 lei pe zi, iar un abonament pentru trei zile costă 120 lei.

Vor fi prezenţi Platonic Band, Bega Blues Band, Jazz de Necaz şi trioul lui Mişi Farkaş
Marius Giura, organizator

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite