Reşiţa: Festival cu ciorbă de peşte şi muzică sârbească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Festival cu ciorbă de peşte şi muzică sârbească
Reşiţa: Festival cu ciorbă de peşte şi muzică sârbească

Sute de turişti îşi fac rezervări încă de astăzi pe Clisura Dunării pentru a gusta ciorba de peşte.

Ultimele detalii organizatorice se fac astăzi pentru a da startul unuia dintre cele mai importante evenimente de pe Clisura Dunării. Portul din Moldova Veche va fi începând din data de 7 august în centrul atenţiei. „Ceaunul de aur“, manifestare care pune în prim plan tradiţia zonei, îşi aşteaptă turiştii la sfârşitul săptămânii viitoare.

„Jumătate din pensiune este deja ocupată. În fiecare an avem foarte mulţi turişti care vin din Serbia pentru a se bucura de manifestările“, a spus Petro Mirkovici, administratorul unei pensiuni de pe Clisura Dunării.În prima zi a evenimentului va fi organizat tradiţionalul concurs de gătit al ciorbei de peşte. Cel mai priceput bucătar va fi răsplătit de Filiala Locală a Uniunii Sârbilor din Moldova Nouă cu suma de 150 de lei.

Cea mai delicioasă ciorbă

„Vor veni trupe de dansuri şi muzică populară sârbească din Timişoara şi Serbia. Va fi un spectacol de două ore“, a spus Iba Mihailovici, preşedintele Filialei Locale a Uniunii Sârbilor din Moldova Nouă. Dacă la prima ediţie a „Ceaunului de Aur“ au venit 100 de persoane, anul trecut au fost prezenţi aproximativ 800 de oameni. „Anul acesta vor veni peste 1.000 de turişti, atât din zonă, cât şi din Serbia“, a adăugat Mihailovici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite