Fermă inedită cu văcuţe Galloway, în judeţul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din cele mai vechi rase de vaci din Europa este crescută de către o familie mixtă, româno-germană, în judeţul Timiş. Pentru că nu dau lapte, afacerea merge în pierdere.

Ideea de a aduce în România vacile din rasa Galloway, cea mai veche din insula Marii Britanii, aparţine inginerului electronist german Franz Bucher. Acesta s-a stabilit la Tormac, unde s-a căsătorit cu Florina. „Îi plăceau animalele negre. Nu a avut niciodată o fermă. Aşa s-a gândit la vacile Galloway şi a făcut primul export în România, în 2006”, a spus Florina Bucher. Primul transport a a cuprins şapte femele şi doi masculi. Acum, ferma de la Tormac adăposteşte 22 de vaci Galloway.

Păr lung şi fără coarne


Vacile Galloway atrag atenţia celor care îi întâlnesc la păşune, prin constituţia lor robustă, culoarea neagră şi părul lung. Inedit este că aceste vaci nu dau lapte, ci sunt crescute doar pentru carne. „Carnea este lipsită de fibre şi nu are grăsime. Este de o caliatate superioară. Însă, din păcate, nu dau lapte, iar din această cauză mergem în pierdere”, a mai spus Florina Bucher. Familia Bucher a vândut doar un singur mascul Galloway. Investiţia a costat peste 50 de mii de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite