Fără să o fi văzut în realitate, un tânăr din Lugoj a realizat macheta catedralei Notre Dame din Paris FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Takacs are 35 de ani şi este din Lugoj. Timp de cinci ani şi-a investit toată răbdarea şi pasiunea în construcţia, doar din beţe de chibrituri, a machetei faimoasei catedrale Notre Dame din capitala Franţei.

"Totul a început cu dorinţa de a realiza casa visurilor, o machetă doar, pentru că una adevărată nu-mi puteam permite. Mi-am propus să o fac din beţe de chibrituri, ca să arate mai frumos. Într-o zi, în timp ce eram la fabrică, m-am dus la depozit după nişte piese şi am găsit o revistă din Anglia. Răsfoind-o am zărit o machetă a faimoasei catedrale Notre Dame din Paris. Am rupt pagina respectivă şi am băgat-o în buzunar. Nu ştiu ce m-a atras la ea. Am ajuns acasă unde am constatat unele nereguli de arhitectură la machetă şi mi-am propus să o face eu mai bine şi din chibrituri. Atunci a început viaţa mea să se schimbe", şi-a început povestea Alex.

image

Având la dispoziţie poza, o lupă şi ambiţia unui băieţandru, s-a apucat de lucru. La început a crezut că peste câteva zile o şi termină. S-a amăgit însă, iar visul finalizării machetei s-a împlinit abia cinci ani mai târziu. În 2005 a finalizat macheta şi a şi expus-o, la Casa Armatei din Lugoj. În alt loc nu i s-a permis, pentru că nu este membru al Uniunii Artiştilor. Doi ani mai târziu, a ajuns la Paris şi a putut vedea Notre Dame.

Află întreaga poveste a tânărului în săptămânalul ADS Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite