Fanii timişoreni: "Scandalul a pornit din cauza excesului de zel din partea stewarzilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria istorică a bănăţenilor în etapa trecută a avut şi părţi întunecate. Evenimentele de la finala Cupei de la Tg. Jiu au fost cât pe ce să se repete la meciul „Poli” – Dinamo, din cauza tenisunii din tribune şi a excesului de zel din partea forţelor de Securitate.

În repriza a doua a meciului de luni, lucrurile au degenerat la peluza nord a stadionului „Dan Păltinişanu”, unde de obicei ia loc un grup mic de suporteri timişoreni. Aceştia au intrat în conflict cu stewarzii care asigură ordinea la meciuri, iar în câteva minute au fost evacuaţi de jandarmerie. Evenimentele din partea opusă a stadionului i-au determinat pe fanii din peluza sud să sară în ajutorul confraţilor, însă lucrurile nu au degenerat.


Observatorul Mircea Călin a consemnat incidentul în raportul de joc, dar a menţionat că nu au existat violenţe, intervenţia andarmeriei dispersându-i pe bănăţeni. Prezent ca supervizor la meci, Mitică Dragomir a părut surprins când a fost chestionat de sancţiunile asupra Timişoarei. „Ce sancţiuni, oamenilor? Să fim serioşi, nu s-a întâmplat nimic deosebit. Au sărit unii, treaba lor, dar au fost potoliţi rapid", a spus Dragomir la final. Până la urmă, clubul a fost amendat de Comisia de Disciplină a LPF cu suma de 20.000 de lei.


Greşelile stewarzilor


Majoritatea spectatorilor şi a telespectatorilor au crezut că fanii timişoreni doreau să se răfuiască cu rivalii de la Dinamo, însă lucrurile nu au stat deloc aşa. „Întâmplările din timpul meciului cu Dinamo, le bag în categoria ‘agitaţie’ mai degrabă, decât în categoria incidentelor. Nici nu se pune problema incidentelor în acest caz”, a spus Ema Cernescu, unul dintre suporterii cunoscuţi din Peluza Sud.


Tensiunea a atins apogeul în momentul în care stewarzii au început să smulgă de pe gard steagurile poliştilor de la Peluza Nord. Acesta a fost lucrul care i-a determinat pe cei din Sud să încerce să sară în apărarea colegilor. Pentru un suporter, steagul şi fularul echipei favorite sunt sfinte. Este un lucru ştiut de toată lumea, tocmai de aceea consider că acel gest al stewarzilor de a trage de steagurile de pe gard a fost o provocare grosolană şi complet inutilă”, a declarat suporterul timişorean.


În momentul în care poliştii din Peluza Sud au ajuns la gardul de la Nord, situaţia se detensionase, aşadar, s-au întors înapoi în peluză. Este, oricum, destul de ciudată acţiunea stewarzilor, deoarece în general avem relaţii bune cu forţele de ordine. Probabil în acel moment acei stewarzi tineri ori au fost luaţi de val şi nu şi-au dat seama ce fac ori nu ştiau cum să reacţioneze în momentele euforiei marcării unui gol împotriva lui Dinamo”, a explicat Ema Cernescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite