Fanii alb-violeţi dau petrecere la împlinirea a 15 ani de Commando Viola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii „Poli” Timişoara vor sărbători aniversarea galeriei din care fac parte cu concerte şi fotbal. La evenimentele programate pe 17 şi 18 iulie vor participa şi membri ai galeriilor prietene, adică Rapid şi Borussia Mönchengladbach.

Au trecut 15 ani de când suporterii timişoreni din Peluza Sud a stadionului „Dan Păltinişanu” s-au reunit sub titulatura Commando Viola Ultra Curva Sud. Între timp lucrurile s-au schimbat, au apărut grupările, iar denumirea nu a mai fost folosită în mod oficial de suporteri. „Este un eveniment pe care nu putem să-l lăsăm să treacă neobservat, fie că mai există sau nu mai există Commando Viola. Ideea e că noi toţi am crescut în peluză sub această denumire, iar 15 ani e o cifră frumoasă. În esenţă noi rămânem Commando Viola, chiar dacă poate nu mai folosim denumirea”, a spus Ema Cernescu, unul dintre liderii Peluzei Sud.

Acesta este unul dintre organizatorii evenimentului care va avea loc la mijlocul lunii iulie, la o bază sportivă din cartierul timişorean Mehala. „N-am organizat până acum cine ştie ce evenimente, dar acum, când lumea a început să se adune din nou, ar fi păcat să nu facem ceva. Cred că lumea e dornică de serbări la un nivel ceva mai mic, dar mai cald, mai prietenos. Sunt festivaluri ale berii, ale vinului, unde vine tot oraşul. Vrem să facem ceva mai mic, dedicat tuturor suporterilor alb-violeţi”, a explicat suporterul alb-violet.

Cântă cu prietenii

Le eveniment vor fi prezenţi reprezentaţi ai galeriilor cu care timişorenii au relaţii de prietenie. „Şi-au anunţat prezenţa nemţii de la ‘Gladbach (n.r. Borussia Mönchengladbach), şi un grup de rapidişti, va fi organizat şi un turneu de minifotbal, va fi un concert, se va bea bere, se va socializa”, a explicat Ema Cernescu.

Acesta este solistul trupei Noi din Banat, formată din suporteri ai echipei şi care cântă aproape exclusiv despre Poli. „Vrem să lansăm două piese noi. Una despre prietenia cu rapidiştii, care 100% se va cânta la acest eveniment, împreună cu Bob de la Official Hooligans, de la Rapid. Mai avem o piesă despre relaţia bună pe care o avem cu cei de la ‘Gladbach. Este o melodie cu versuri în română şi în germană şi probabil nu o vom cânta acum, pentru că nu mai avem timp de repetiţii, s-o punem la punct. Cu siguranţă va fi auzită la următorul concert”, a declarat fanul bănăţean, care doreşte ca această aniversare să se transfeorme într-un eveniment anual care să nu fie axat strict pe fotbal.

Formaţia Noi din Banat, care se bucură de succes printre fanii alb-violeţi, şi-ar putea face în curând debutul pe plan internaţional. "Am fost invitaţi la Block Rock, un festival organizat de prietenii de la Mönchengladbach. Ar fi trebuit să se ţină pe 7 august, dar s-a amânat, pentru că Borussia are un meci amical în acea zi. Apoi deja intrăm în toate competiţiile, vor fi o mulţime de meciuri aşa că nu ştiu dacă mai putem merge. Însă cu siguranţă vom cânta şi acolo la un moment dat, au fost băieţi din Block 1900 la Timişoara la concertele noastre şi s-au simţit foarte bine, chiar dacă nu înţelegeau mare lucru din versuri. În plus, ei au dus cu ei şi CD-uri cu EP-ul pe care l-am scos, iar cum noi încurajăm pirateria, muzica e ascultată de tot mai mulţi nemţi", a mai spus Ema Cernescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite