Timişoara: Familiile victimelor carnagiului din Banat vor să-l dea în judecată pe şoferul ucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Familiile victimelor carnagiului din Banat vor să-l dea în judecată pe şoferul ucigaş
Timişoara: Familiile victimelor carnagiului din Banat vor să-l dea în judecată pe şoferul ucigaş

Poliţiştii timişeni au audiat o parte dintre rudele victimelor şi martorii, însă cu şoferul Claudiu Hauptmann nu au reuşit să discute, pentru că tânărul nu a putut să vorbească până în prezent despre accidentul rutier.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Vitezomanul ucigaş a mai fost amendat chiar pe drumul pe care a provocat carnagiul cu şase morţi

Timişoara: VIDEO Şoseaua morţii pe care tinerii îşi pierd viaţa

Timişoara: Supravieţuitorul carnagiului din Banat, operat timp de patru ore

EXCLUSIV: Vitezomanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat delirează în spital (UPDATE)

EXCLUSIV Două fete au scăpat, printr-un joc al destinului, din maşina morţii condusă de vitezomanul ucigaş

Şoferul, Claudiu Hauptmann,  de 18 ani, care a condus maşina cu 130 de km/h într-o curbă, pe o ploaie torenţială şi a ucis şase oameni, urmează să fie operat la picior, iar poliţiştii vor să îl audieze cât mai repede pe tânăr.

Părinţii majoretelor ucise, ambele eleve în clasa XI-a, sunt vor să îl dea în judecată pe şofer doar împreună. „Aşteptăm rezultatul necropsiei victimelor de la Insitutul de Medicină Legală.

Dosarul a ajuns marţi seara la Cercetări Penale. Urmează să se efectueze expertize ale automobilelor, probabil şi contraexpertize”, a spus Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Şoferul urmează să fie operat la picior

Şoferul vitezoman a fost internat imediat după accident la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean din Timişoara. Acesta a stat acolo până miercuri, când a fost mutat la secţia de Ortopedie, unde va fi operat pentru fracturile de claviculă şi de femur.

„Din punct de vedere neurochirurgical nu mai este nicio problemă. Nu este afectat la cap. Din ce am văzut eu încă nu ştie ce s-a întâmplat exact. Părinţii îl menajau tot timpul ca nu cumva să fie gălăgie în salon sau să îl deranjeze”, a spus unul din medicii de la Neurochirurgie.

La Ortopedie, condiţiile de securitate sunt mai stricte şi persoanele străine au acces foarte greu în zona salonului. „Nu vorbeşte aproape deloc. Mama lui stă tot timpul cu el. Vorbeşte doar când îi cere apă sau ceai şi când o întreabă dacă este afară noaptea sau ziua. Pare foarte derutat”, au spus surse de la Ortopedie.

Medicul care se ocupă de Hauptmann nu a vrut să comenteze situaţia pacientului. „Tot ce pot să vă spun este că va fi operat”, a spus medicul Jenel Pătraşcu. 

Dramă în familiile majoretelor

Familiile celor patru bărbaţi din Espero ucişi în urma accidentului susţin că vor acţiona şoferul în judecată, în timp ce părinţii celor două majorate care au murit în accident vor să-l acţioneze în judecată pe Claudiu Hauptmann doar împreună. Familia Roşianu mai are o fată, Ramona, care este studentă la Timişoara, la Facultatea de Drept. În schimb, Adelina, cealaltă tânără care a murit, era singurul copil al soţilor Ardelean. Tatăl Adelinei, Gheorge Ardelean  lucrează la TMK, în timp ce Ion Roşianu a dezvoltat o afacere în Reşiţa.

Din cauza suferinţei, mama Adelinei a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa. „Viorica Ardelean a fost adusă la Urgenţe în data de 9 iulie, la ora 8.53. Diagnosticul stabilit a fost agitaţie psihomotorie. I s-au făcut perfuzii şi calmante. Este de înţes, suferă  o dramă. Nu a fost internată”, a declarat medicul Florin Borţun, directorul Spitalului Judeţean Reşiţa.

Omorâţi la 130 de kilometri la oră

Şase oameni au murit în accidentul provocat de Claudiu Hauptmann în 7 iulie. El a intrat cu Peugeotul în depăşire, pe o ploaie torenţială, şi a lovit în plin un Daewoo Espero în care se aflau patru persoane, care au murit pe loc în urma coliziunii.

În dreapta lui Haupmann se afla Adelina Ardelean, de 18 ani, iubita şoferului, care a murit pe loc. Prietena ei, Delia Roşianu, a decedat la Spitalul Judeţean Timişoara. Accidentul a avut loc între localităţile Birda şi Voiteni, în acelaşi loc în care a mai murit un tânăr, în februarie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite