Falsificatorii de carduri speră să primească pedepse mai mici la Curtea de Apel Timişoara. „Nu sunt interlop!” – susţine un bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au declarat apel în dosarul tinerilor acuzaţi că au falsificat carduri şi au făcut extrageri bancare frauduloase. Inculpaţii, la rândul lor, speră ca judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara să fie mult mai indulgenţi cu ei.

Apelul în dosarul falsificatorilor de carduri s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara, iar părţile implicate aşteaptă ziua de 19 iulie în care se va pronunţa soluţia. Din grupul de 22 de tineri, doar nouă au fost condamnaţi cu executare - doi bucureşteni şi şapte timişeni. Alţi 12 au primit pedepse cu executare, iar singura femeie, Luiza Ştefan, soţia unuia dintre inculpaţi, a fost achitată de Tribunalul Timiş. În recursul formulat, procurorii nu au fost de acord cu achitarea acesteia şi au încercat să dovedească faptul că tânăra ştia de activitatea soţului ei, primea regulat bani de la el când acţiona în străinătate şi îl susţinea moral.

Click pe poze pentru GALERIE FOTO din momentul arestării falsificatorilor!

image

Anchetatorii i-au monitorizat cu rigurozitate pe membrii grupului - toate discuţiile telefonice, ori pe internet ale acestora au fost înregistrate. Într-una dintre convorbiri, bucureşteanul Silviu Ştefan îi spune soţiei sale că suma extragerilor din bancomatele din Olenda este „slăbuţă, de aproximativ 25.000 de euro". Totodată procurorii nu au fost de acord cu faptul că o parte din inculpaţi au fost achitaţi de unele infracţiuni. Mai mult decât atât, au considerat că pedepsele primite de tineri au fost prea mici.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO!

image


La rândul lor, majoritatea tinerilor au cerut să nu li se reţină comiterea infracţiunii de constituire, iniţiere, aderare ori sprijinire a unui grup infracţional. „În afară de Gărgăriţă, nu cunosc pe altcineva. Nu fac parte din nicio grupare, nu sunt interlop!" - a susţinut Claudiu Gorodetzchi, unul dintre bucureştenii care a primit pedeapsă cu suspendare.

Apărătorii tinerilor au mai susţinut şi faptul că nu toate declaraţiile de la dosar pot fi luate în calcul - doi inculpaţi au avut declaraţii identice, de parcă ar fi fost copiate una după cealaltă, martorul sub acoperire a dat informaţii generale, iar interceptările nu pot fi utilizate pentru că nu s-au făcut procese verbale pentru ele.

„Nu e vorba despre constituirea unui grup infracţional. Cerem să fie schimbată încadrarea juridică în iniţierea, constituirea ori aderarea, sprijinirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni", a declarat apărătorul lui Răzvan Achim, unul dintre tinerii din Timiş care au recunoscut că au extras fraudulos bani din bancomate, fiind condamnat de Tribunalul Timiş la 5 ani de închisoare.

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara se vor pronunţa în acest dosar în 19 iulie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite