FOTO+VIDEO Punct final în spectacolul vieţii pentru actorul Ioan Strugari. El este condus astăzi pe ultimul drum UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane sunt aşteptate astăzi pentru a-şi lua rămas bun de la actorul Teatrului Naţional din Timişoara. Chiar dacă nu l-au cunoscut, mulţi dintre timişoreni au rămas impresionaţi de povestea lui Ioan Strugari, care a fost răpus de o boală grea şi nemiloasă. Tânărul şi talentatul actor va fi înmormântat în costumul de la ultimul spectacol în care a fost distribuit.

UPDATE, ORA 13.50

Aproape 200 de timişoreni l-au condus pe ultimul drum pe Ioan Strugari.Colegii, studenţii de la actorie, dar şi timişorenii care nu au legătură cu teatrul, au rămas impresionaţi de povestea tânărului de 29 de ani.

Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara s-a dovedit prea mică pentru cele 200 de persoane care au venit să cinstească memoria actorului Ioan Strugari, care a fost răpus de o boală grea şi nemiloasă. De cinci ani, de când se angajase la Teatrul Naţional, Uţu devenise sufletul şi suflul instituţiei de cultură.

Cei care l-au condus pe ultimul drum şi-au adus aminte de spectacolele în care a jucat Ioan Strugari, de orele în şir petrecute la repetiţii, dar şi de faptul că îi pregătea pe alţi tineri studenţi pentru cariera de actor. La sluja de înmormântare au venit şi colegi de la Reşiţa şi Arad.

UPDATE, ORA 12.00

Primii timişoreni au ajuns deja la Sala 2 a Teatrului Naţional. Cu lacrimi în ochi, oameni urcă greu pe trepte, mai ales că ştiu că îl vor vedea ultima oară pe Ioan Strugari. Până la slujba de la ora 13, oameni au timp să îşi aducă aminte de momentele în care au fost în preajma actorului, iar acesta le-a arătat ce fel de om este. „Îmi plânge sufletul. A plecat prematur de lângă noi. Am plâns când l-am văzut în primul spectacol de pe scena teatrului şi plâng acum când asist la aceste scene triste. Orice moarte prematură a unui tânăr trebuie plânsă", a spus Ion Rizea, adjunctul Teatrului Naţional din Timişoara, unul dintre apropiaţii lui Uţu.

image

Povestea de viaţă a l„Uţu devenise sufletul şi suflul instituţiei noastre", a spus, de dimineaţă, Ada Hausvater, directoarea instituţiei.
ui Ioan Strugari a impresionat un oraş întreg. Studenţi la actorie, colegi de lucru, prieteni, dar şi simpli timişoreni, care nu au nimic în comun cu teatrul, îl vor conduce astăzi pe ultimul drum pe Ioan Strugari.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU IOAN STRUGARI PE SCENĂ

De la ora 11, la sala 2 a Teatrului Naţional, timişorenii vor putea să cinstească memoria actorului. De la ora 13, la sala 2 va avea loc o slujbă religioasă, urmând ca la încheiere, coloana funerară să plece din centrul oraşului spre cimitirul din Calea Şagului.

image
image
image

"Am decis să îi cinstim memoria dragului şi iubitului nostru coleg pentru că a avut un rol important şi un loc special în inimile noastre. El punea pasiune în tot ce făcea. Avea şanse să ajungă un actor celebru. Se simţea focul pasiunii în el", a spus Ioan Rizea, directorul adjunct al Teatrului Naţional din Timişoara.

Ioan Strugari îşi petrecea vacanţele de vară la Bistriţa

„Ioan a visat de mic să facă teatru. Noi am încercat să îl facem contabil, dar el a visat toată copilăria la scenă şi la lumina reflectoarelor. Iniţial ne-a făcut pe plac şi s-a apucat de facultate, astfel încât la final ar fi urmat să devină economist. Pe parcurs şi-a dat seama că asta nu e menirea lui şi noi i-am acceptat demisia. Am vrut un viitor strălucit pentru el. Când am venit petru prima oară la Timişoara şi l-am văzut pe scenă mi-au dat lacrimile. Locul lui era pe scenă. Era făcut pentru aşa ceva", spune cu lacrimi în ochi tatăl actorului.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite