Timişoara: Şcoala de la sat care este mai modernă ca orice şcoală din oraş FOTOREPORTAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şcoala de la sat care este mai modernă ca orice şcoală din oraş FOTOREPORTAJ
Timişoara: Şcoala de la sat care este mai modernă ca orice şcoală din oraş FOTOREPORTAJ

Investiţiile masive din şcoala comunei timişene Dumbrăviţa, aflată la marginea capitalei Banatului, atrag tot mai mulţi elevi din cel mai mare oraş al regiunii.

Ore suplimentare gratuite, spaţii verzi şi săli moderne plasează şcoala din Dumbrăviţa înaintea multor şcoli urbane.

Peste trei sute de micuţi bănăţeni, crescuţi în satele din jurul Timişoarei sau în blocurile din centrul oraşului, se întâlnesc pe băncile şcolii în comuna bănăţeană Dumbrăviţa. Micuţii vin la şcoală la ora opt şi rămân acolo până la ora 16 sau 18, cadrele didactice asigurându-le o serie de activităţi de care părinţii nu mai au timp.

image

Laboratoare moderne, bibliotecă nouă

Şcoala are trei laboratoare de informatică, o bibliotecă şi peste 20 de săli de clasă, dintre care 15 se află într-un corp de şcoală construit nou, iar altele şase în şcoala veche, care a fost renovată în totalitate. Fiecare clasă are dulăpioare pentru elevi, calculatoare şi televizoare. În pauzele dintre ore, copiii au suficient loc de joacă în grădina cu fântână arteziană sau în sala de sport care pregăteşte viitori campioni la tenis de masă.



La Şcoala din Dumbrăviţa, copiii iau şi prânzul, care conţine neapărat fructe. „Masa de prânz este singura care se plăteşte de părinţi. Fructele sunt asigurate de noi, prin sponsorizări”, a explicat Benko Hajnal, directorul şcolii.

image

Comuna a plătit toate renovările

Pentru modernizarea şcolii de la sat, Primăria Dumbrăviţa a investit peste 900.000 de euro. „Totul a fost posibil prin înţelegerea cu Primăria, care ne-a finanţat modernizările din toată şcoala”, a explicat Benko Hajnal. „În timpul renovărilor, personalul Primăriei a lucrat cot la cot cu muncitorii”, a adăugat directorul.

  
 
Amenajări din banii părinţilor la Timişoara

image
image
image

Anul acesta, 1.100 de elevi s-au aşezat în băncuţe la Şcoala Generală numărul 19 din Timişoara. Dintre cele două clădiri care aparţin de şcoală, una singură are geamuri termopan şi zugrăveală nouă. Cealaltă clădire, în care învaţă elevii până în clasa a patra, este o clădire veche de pe care pică tencuiala.

 

Clasele au fost amenajate de colectivul profesoral şi de părinţi, în ambele clădiri. Elevii de acolo beneficiază de un teren de sport nou-nouţ, cu nocturne la care cei mici au acces chiar şi după ore.

image
image

Bani de la bugetul judeţului

Şcoala numărul 19 din Timişoara a primit 250.000 de lei prin Consiliul Judeţean Timişoara, bani folosiţi pentru a pune la punct exteriorul clădirii mari şi terenul de sport. Şcoala mai are nevoie de bani pentru clădirea veche.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite