FOTOGALERIE Elevii din Timişoara s-au lăsat de şcoală şi s-au mutat la bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de gimnaziu şi cei de liceu au umplut de dimineaţă barurile în loc să meargă la ore. Patronii localurilor se bucură de profituri frumuşele odată cu reînceperea şcolii, în timp ce poliţiştii fac planuri de combatere a fenomenului

Citeşte şi:

Clopoţelul a sunat a protest în Hunedoara: părinţii refuză comasarea elevilor

Dacă ieri dimineaţă elevii din întreg judeţul se reîntorceau în clase pentru începerea noului an şcolar, în această dimineaţă, o serie de tineri au preferat să înlocuiască orele de şcoală cu o cafea sau o bere matinală într-un bar sau pe o terasă. Fenomenul chiulului nu este o noutate pentru marile oraşe, elevii preferând să se relaxeze câteva ore la o cafea lungă cu lapte decât să stea în băncile de la şcoală şi să noteze deja primele lecţii. Sub pretextul faptului că profesorii nu au venit la oră sau că au o oră liberă pentru că orarul şcolar nu s-a definitivat, elevii îşi fac de cap.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

„Ceea ce facem noi nu e un chiul în masă. Pur şi simplu am ieşit cu prietenii la o cafea. Nu avem ore şi oricum săptămâna aceasta nu se pun absenţe. Şi până la urmă fiecare lecţie se poate recupera, nu e o pierdere atât de mare", a spus Radu, care anul viitor va fi nevoit să susţină Bacalaureatul, el fiind elev în clasa a XII-a.

image

Chiar şi chiulul de la o singură oră poate fi riscant pentru elevi, în anul şcolar trecut, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Timiş desfăşurând o serie de controale prin baruri. Surprizele au fost mari atât pentru patronii localurilor, care au fost amendaţi pentru că au servit alcool unor minori, cât şi pentru elevi, care au fost nevoiţi să se prezinte cu părinţii la şcoală a doua dimineaţă.

„Situaţia absenteismului şcolar nu este o noutate. Desfăşurăm numeroase acţiuni de prevenire, dar legislaţia ne împiedică să putea lua măsuri mai dure", a declarat Emil Andrei, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş. Şi directorii sunt hotărâţi să treacă la măsuri dure.„ Cine chiuleşte are mari şanse să se trezească cu media la purtare scăzută sau chiar să repete anul", a spus Miriana Iancovici Wolf, directoarea Liceului Auto din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite