Timişoara: Cea mai rapidă maşină după Bugati Veyron, la Timişoara (GALERIE FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cea mai rapidă maşină după Bugati Veyron, la Timişoara (GALERIE FOTO şi VIDEO)
Timişoara: Cea mai rapidă maşină după Bugati Veyron, la Timişoara (GALERIE FOTO şi VIDEO)

Cea mai rapidă maşină de curse din România, care are un preţ de catalog de 100.000 de euro, aparţine timişoreanului Florin Staici.

Pilotul de raliuri Florin Staici a achiziţionat una dintre cele mai puternice maşini din lume şi cea mai rapidă maşină de curse care se află momentan în România. Nissan GT-R, serie limitată Blackedition, are un preţ de catalog de 100.000 de euro şi este a doua maşină din lume, după Bugatti Veyron, la viteză.

Maşina dezvoltă 500 de cai putere şi poate ajunge la 340 km/h. Urcă de la 0 la 100 km în doar 3,6 secunde. În ciuda experienţei mele în domeniul auto, am avut emoţii mari după livrarea maşinii. M-am uitat două ore la maşină până să mă încumet să mă urc la volan. Pot să spun că e o senzaţie unică să conduci această maşină”, a declarat Florin Staici.

„Este una din cele mai tari din lume”

Timişoreanul aleargă de ani buni în Campionatul Naţional de Raliuri, iar până în prezent a condus un Subaru Impreza. Începând din sezonul viitor, va încerca să câştige primul titlu naţional cu noul Nissan GT-R. Staici se va apuca în curând de prepararea maşinii pentru cursă, ceea ce îi va lua mult timp.

Nissan GT-R este una dintre cele mai tari maşini din lume. Cred că e cea mai rapidă din România. Mai există un GT-R, în Bucureşti, dar e un model standard, de culoare albă. Maşina mea este un model Blackedition, iar în lumea sunt puţine de acest gen”, a mai spus Florin Staici.

Concurenţă pentru Bugati şi Ferrari

Bolidul a fost fabricat în Japonia, iar, cu toate că are motor de Nissan, la realizarea ei şi-au adus contribuţia cele mai mari companii din Asia, pentru a crea concurenţă mărcilor Bugati şi Ferrari.Este singura maşină din lume care are trei cadrane. Are cutie de viteză cu şase trepte secvenţiale, iar motorul este de trei litri cu două turbine”, a explicat pilotul timişorean. Florin Staici spune că este în toiul pregătirilor pentru Campionatul Naţional de Raliuri.

Celebri realizatori ai emisiunii Top Gear au fost încântaţi de realizările noului Nissan GT-R (sursa: youtube)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite