Timişoara: Copiii împart parcurile noi cu vandalii (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Copiii împart parcurile noi cu vandalii (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)
Timişoara: Copiii împart parcurile noi cu vandalii (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

Spaţiile de joacă din Blaşcovici şi Mehala sunt nepăzite Micuţii stau mai mereu la coadă pentru a prinde loc în leagăne, iar adolescenţii distrug nestingheriţi spaţiul de joacă.

Citeşte despre alte parcuri:

Parcul din Freidorf

Parcul din Şagului

Parcul din Bălcescu

Parcul din Lipovei

Parcul din Soarelui

Parcul din Calea Aradului


La o vizită în parcurile din cartierul Mehala şi Blaşcovici îi găseşti pe cetăţeni total nemulţumiţi de lipsa unui agent comunitar şi de criza spaţiilor de joacă. Pe de altă parte, viceprimarul Adrian Orza descrie atmosfera din parcul „Arhanghelii Mihail şi Gavril” ca fiind una feerică.

„În urma lucrărilor de modernizare în Scuarul «Arhanghelii Mihail şi Gavril» din acest an, acestuia i s-a imprimat o nouă personalitate, generată de verdele elegant al gazonului şi al materialului dendrologic, iar băncile sunt umbrite de pini, cireşi japonezi, frasini şi salcâmi”. Vorbele viceprimarului sunt contestate însă de o bunicuţă care vine des cu nepoţica ei în parc. „Este frumos parcul, dar acest pietriş nu e bun deloc, copiii îl iau cu ei acasă, nu înţeleg de ce în alte parcuri s-a putut pune acel cauciuc”, a declarat Maria Ciocan.

Vandalizare adolescentină

Din tabloul verde al parcului nu lipsesc însă persoane cu probleme psihice, care se iau de orice plimbăreţ, dar nici prezenţa tinerilor puşi pe glume proaste nu trece neobservată. Aceştia aleg să se urce cu picioarele pe leagânele copiilor.
Reprezentanţii Poliţiei Comunitare spun însă că nu pot lua măsuri, pentru că susţin nu au destui agenţi pentru câte parcuri sunt în oraş.

Nici parcul din Piaţa Sfântul Nicolae nu se ridică la pretenţiile timişorenilor. Instalaţiile de joacă sunt vechi şi ruginite, ceea ce transformă parcul într-un loc trist. „Faţă de populaţia oraşului, sunt foarte puţine parcuri, iar lipsa canisitelor restricţionează plimbarea câinilor”, a declarat Laurenţiu Gionea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite