CADOU FRUMOS FC Timişoara, "răsplătită" de primărie cu un milion de euro pentru eliminarea din Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu a reuşit să treacă de Manchester City, „Poli” primeşte banii promişi de la Primăria Timişoara. O clauză din contract, formulată incomplet îi permite municipalităţii să acorde un milion de euro clubului. Autorităţile promit că pe viitor vor fi mai atente.

În primăvara acestui an, contractul de asociere dintre Consiliul Local şi FC Timişoara, prin care municipalitatea se obliga să finanţeze echipa de fotbal cu două milioane de euro pe an în caz de performanţă, a fost modificat şi adus la zi. Cu toate acestea, unele aspecte nu s-au clarificat foarte bine.

Clauză neclară

Una din clauze prevede ca primăria să dea banii clubului în două tranşe, una dintre ele, care a fost şi achitată, până la 30 iunie 2010, iar cea de-a doua în turul campionatului 2010-2011, „cu condiţia calificării echipei FC Timişoara într-o cupă europeană la finele ediţiei 2009-2010”. Cu alte cuvinte în timpul turului de campionat aflat în desfăşurare, primăria trebuie să achite şi cea de-a doua tranşă, cu condiţia calificării echipei într-o cupă europeană, în urma campionatului de anul trecut. Clauza nu prevede însă dacă echipa trebuie să ajungă în grupe sau doar să fi ajuns pe un loc care să-i permită să joace în preliminarii.

Ultimul an de graţie

Reprezentanţii primăriei înţeleg că realizările lui „Poli” din acest an în cupele europene sunt o performanţă, astfel că trebuie plătită şi diferenţa de 4,5 milioane de euro. „Articolul se referă la calificarea pe un loc care să-i dea posibilitatea să ajungă în cupele europene, ceea ce s-a şi întâmplat. Poli a terminat pe cinci”, a spus viceprimarul Adrian Orza. Acesta a spus că de la anul pretenţiile vor creşte şi probabil se va condiţiona finanţarea de calificarea în grupe. „Probabil că pe viitor lucrurile o să fie mai restrictive, adică o să se specifice mai exact. Acum trei ani când s-a făcut contractul calificarea în preliminarii era un vis”, a mai spus Orza.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite