Timişoara: Spune cum vrei să arate malurile Begăi! TU FACI LEGEA! (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul „Adevărul” continuă campania de conştientizare a timişorenilor despre importanţa prezenţei la dezbaterile publice.  Redacţia Adevarul Holding Timişoara vă reaminteşte că este foarte important să mergeţi la dezbaterile publice şi să vă spuneţi punctul de vedere.

Citiţi pe aceeaşi temă:

Vă obligă să alegeţi: calorifer sau centrală
Primăria declanşează războiul caloriferelor

Primăria Timişoara organizează mâine, de la ora 16.00, o dezbatere publică în care este pus în discuţie Planul Urbanistic Zonal pentru malurile canalului Bega. „Cetăţenii pot să influenţeze decizia consilierilor. Dacă oamenii nu vin la dezbatere, publică dau apă la moară primăriei, care se apără si spune că prin neparticipare oamenii sunt de acord cu propunerile, dar nu este aşa. De multe ori oamenii nu vin pentru că nu ştiu exact despre ce este vorba”, a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara (FALT), Petru Olariu. 

Bicicliştii au cuvântul             
                                                        

image

                                                                      



Una din propunerile din Planul Urbanistic supus mâine dezbaterii publice se referă la un circuit pentru biciclete pe malul canalului Bega. Iubitorii mersului pe două roţi pot spune la dezbaterea publică de mâine cum vor să fie traseele, pe unde trebuie să treacă pistele, dar şi cum trebuie să fie amenajat malul râului. „Se pune accentul pe peisagistică, pe o gândire a modului în care arată malurile Begăi”, a spus arhitectul-şef al Timişoarei, Sorin Ciurariu.
Una dintre propuneri este înfiinţarea unei piste de bicicletă pe malul stâng al Begăi până la graniţa cu Serbia. „Noi susţinem acest proiect. Urmează să avem şi o discuţie strict pe ceea se întâmplă pe apă”, a spus şeful Direcţiei Apelor Banat, Titu Bojin.

Navigarea pe Bega pusă în pericol


Lucrările de curăţare a Begăi sunt îngreunate din lipsa banilor. La şase luni de la începerea lucrărilor nu au venit nici 10 % din bani. „Banii de la Banca Europeană sunt aprobaţi, dar Guvernul nu are bani pentru contribuţia de 19 % de care este nevoie pentru primirea banilor.

În ritmul acesta, lucrările nu vor fi terminate la sfârşitul anului”, a mai spus Titu Bojin. Firma lucrează cu bani proprii, dar în acest ritm nu poate respecta graficul de lucrări. Valoarea proiectului este de aproape 17 milioane de euro şi trebuie finalizate în luna decembrie a acestui an.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite