Explozii cu morţi şi cu autori necunoscuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţa afectată de explozie a fost distrusă în totalitate
Locuinţa afectată de explozie a fost distrusă în totalitate

Ancheta procurorilor i-a „spălat” pe vinovaţi de greşeala care a distrus o familie. Mai multe instituţii au făcut anchete în zadar pentru evenimentul din iarna anului 2008.

Procurorii timişoreni au ajuns la concluzia că explozia din 8 decembrie 2008 nu este un accident de muncă şi au dat soluţia de neîncepere a urmăririi penale. Dosarul penal al exploziei a fost trimis de procurori înapoi la Poliţia Timiş, care trebuie să-i identifice pe autorii necunoscuţi vinovaţi.

„Procurorul care a coordonat cercetările a dat neînceperea urmăririi penale pentru accident de muncă. Cercetările continuă faţă de autorii necunoscuţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă, dosarul fiind trimis către Serviciul de Investigaţii Criminale”, a declarat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Între timp dosarul a ajuns la o altă structură, după cum spun poliţiştii. „Dosarul este acum în cercetare la Biroul de Investigaţii Criminale. Se fac cercetări, iar cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere”, a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Anchete contradictorii

Experţii de la Pompieri şi de la E-on Gaz susţin că muncitorii de la firma de construcţii au rupt ţeava de gaz şi nu au anunţat autorităţile. La baza exploziei, arătau rezultatele preliminare ale anchetei, a stat neglijenţa muncitorilor firmei Ludwig Pfeiffer Hoch&Tiefbau GmbH & Co. Ei au făcut lucrări de refacere a infrastructurii de apă şi canalizare cu câteva ore înaintea exploziei şi au agăţat o conductă de gaz cu cupa excavatorului.

Ţeava ducea în subsolul clădirii, iar cum nimeni nu a observat fisura, s-a format o pungă cu gaz, care a generat explozia. Deflagraţia l-a ucis pe Lucian Knatiuc, de 34 de ani, care locuia cu chirie în casa distrusă. Fetiţa sa, Karina, de opt ani, a fost mutilată. Ea face şi acum tratamente şi fizioterapie ca să îşi revină şi a rămas cu semne pe faţă şi pe mâini în urma deflagraţiei.
Explozia l-a ucis şi pe Petru Bartulov, un jandarm de 28 de ani, care trecea prin faţa casei îndreptându-se spre serviciu. ;

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite