Timişoara: Evreii nu vor să facă afaceri cu clanurile ţigăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Evreii nu vor să facă afaceri cu clanurile ţigăneşti
Timişoara: Evreii nu vor să facă afaceri cu clanurile ţigăneşti

Clădirea în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Timiş şi care aparţine Fundaţiei Caritatea din Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Timişoara ar putea fi vândută. Primăria nu vrea să îşi exercite dreptul de preempţiune.

Inspectoratul Judeţean Şcolar Timiş ar putea ajunge în stradă dacă evreii de la Fundaţia Caritatea găsesc un cumpărător dispus să dea 1.800.000 de euro pe clădirea situată în zona istorică a oraşului pe Bulevardul C.D.Loga, numărul 3. Primăria are drept de preempţiune asupra clădirii, dar obiectivul nu prezintă interes. Executivul primăriei a propus pentru şedinţa de la sfârşitul acestei luni un proiect de hotărâre prin care consiliul să nu îşi exercite dreptul de preempţiune.

„Baştanii” nu sunt primiţi la negocieri

În condiţiile în care Consiliul Local aprobă proiectul de neexercitare a dreptului de preempţiune, Comunitatea Evreilor are mână liberă să vândă clădirea. Clanurile de rromi care au pus mâna pe centrul oraşului nu sunt primiţi la negocieri. „Un clan dacă vine poate să dea şi miliarde că nu vindem. Noi respectăm mai mult decât primăria clădirile din centru”, a spus preşedintele Comunităţii Evreilor din Timişoara, Paul Costin.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite