Evreii din Timişoara au sărbătorit Purimul, ziua cea mai fericită din calendarul iudaic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de persoane din comunitatea evreilor din Timişoara şi invitaţii lor au petrecut aseară, la Casa Adam Muller Guttenbrunn, în cea mai fericita zi din calendarul iudaic

Pe scena de la Casa Adam Muller Guttenbrunn au avut loc spectacole susţinute de copii şi tineri din Comunitatea Evreilor din Timişoara. Ei au ţinut să amintească de Purim, considerată cea mai vericită zi din calendarul iudaic. Printre numeroşii invitaţi invitaţi la eveniment, al[turi de oficialităţilor locale, s-a numărat şi consulul germaniei, Klaus Chirstian Olasz. Cu toţii au avut parte şi de o degustare de humentaschen, o prăjitură în trei colturi umplute cu jeleu sau cu seminte de mac, miere şi nuci.

Purim comemoreaza ziua când Haman plănuise să îi omoare pe evreii din Persia, dar, prin interventia lui Mordechai şi a reginei Estera, au fost salvati şi în schimb au fost omorâţi cei care intenţionu să-i omoare. În timpul zilei se dă de pomană la doi oameni nevoiaşi şi se fac daruri care constau din mâncare către doi prieteni pentru a-i ajuta pe ceilalţi cu sărbătorirea şi pentru a răspândi un simţ de fraternitate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite